MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

1 maj – frihet, jämlikhet och solidaritet!

Posted on

1 maj – arbetarrörelsens dag med plakatmålning, utdelning av rosor, demonstrationståg med blåsorkester och tal av lokala fackliga och politiska företrädare och med en huvudtalar från partiledningen. Så brukar det se ut och så också i år.

Årets huvudtalare var Sveriges finansminister Magdalena Andersson, som jag fick möjlighet att prata med en stund tillsammans med Helena Proos och ordförande för EHB:s styrelse Peter Ekström på Stora Torget innan det var dags för avmarsch. Det blev ett samtal kring hur Enköping växer, inflyttning, bostäder och byggande.

För en månads sedan, när det blev klart att Magdalena skulle komma till Enköping, skrev jag ett blogginlägg med lite av en ”önskelista” på vad jag skulle vilja höra henne tala om på 1 maj. Jag skrev bland annat:

Jag förväntar mig att hon den 1 maj presenterar förutsättningarna, med en stark svensk ekonomi och ett överskott i de offentliga finanserna, för reformer som rör exempelvis pensionärerna, välfärden, polisen och försvaret. Reformer som kommer att göra Sverige än bättre!

Jag hade också önskemål om att hon skulle peka på hur vi minskar klyftorna mellan stad och land, mellan rik och fattig, mellan den som bott i Sverige i hela sitt liv och den som kommit hit nyligen.

Jag kan bara konstatera att Magdalena Andersson verkligen levde upp till mina förväntningar och mer därtill. Det var ett, för mig som politiskt engagerad, inspirerande tal som tydliggjorde vad vi Socialdemokrater åstadkommit i regereingsställning under två och ett halvt år och som också pekade ut färdriktningen för resterande delen av den här mandatperioden – och för nästa!

Strålande sol mot en klarblå himmel, bra talare och många åhörare i Skolparken. En dag fylld av gemenskap och som präglades av våra grundläggande värderingar – frihet, jämlikhet och solidaritet. En bra dag att vara stolt sosse i Enköping och i Sverige!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.