MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

C slår in öppna dörrar

Posted on

Det är alltid intressant, och viktigt, att titta på vad andra partier går till val på. Idag har jag tittat lite extra på Centerpartiets lokala hemsida, där man bland annat lyfter detta:

Centerpartiet –Minska regelkrångel och långa handläggningstider.

Låt mig ta bygglovshandläggningen som ett exempel. När vi Socialdemokrater tillträdde som ledande i Miljö- och byggnadsnämnden 1 januari 2015 hade vi en handläggningstid för bygglovsärenden på 20 veckor och ibland mer än så. Idag håller vi i de allra flesta fall de 10 veckor som enligt Plan- och bygglagen ska gälla. Ja, det är till och med så att i vissa ärenden fattas det beslut redan inom 4-5 veckor.

Sen finns det så klart ärenden som fortfarande tar för lång tid och det är vi fullt medvetna om, men då beror det i de flesta fall på att externa instanser, som till exempel Länstyrelsen, måste höras och då kan väntan för sökande bli längre. Men vi har kommit en lång bit och vill därför fortsätta på den inslagna vägen för att det ska bli än bättre.

Dessutom kan man nu helt digitalt skicka in och följa sitt ärende genom e-tjänsten Mitt Bygge!

Centerpartiet – Enköping en Levande landsbygdskommun

Ofta i debatterna lyfter Centern att vi från den politiska ledningen ”glömmer bort” landsbygden när det ska fattas beslut. Det är inget konstigt att C vill profilera sig med just landsbygdsfrågor – det ligger liksom i generna och ska så vara.

Men faktum är att Enköping i maj i år utsågs av nyhetsmagasinet Fokus tillsammans med internationella handelshögskolan till landets fjärde bästa landsbygdskommun av totalt 164 kommuner som inryms i kategorin landsbygdskommun.

Centerpartiet – En hållbar miljö och närproducerad mat

I verksamhetsplanen för 2018 anknyter vi till FN:s globala hållbarhetsmål i samtliga fem övergripande strategiska mål. Hela verksamhetsplanen genomsyras av hållbarhetstänk både ur ett globalt men framför allt lokalt perspektiv och vi har bland annat formulerat det med ”Medvetna om att våra resurser är ändliga hushållar vi långsiktigt och förebyggande.” Här behöver vi alla ta ett gemensamt ansvar så låt oss fortsätta på den inslagna vägen.

Maten lagas lokalt och vi samverkar aktivt för att öka såväl andelen närproducerad som ekologisk mat.” Det här är ett annat utdrag ur verksamhetsplanen för 2018. Inte heller här är alltså C speciellt nydanande. Det serveras mer och mer närproducerad mat inom våra egna verksamheter, men visst kan vi bli bättre. Så låt oss få fortsätta även här – tillsammans!

Centerpartiet –Nytt ledarskap för Enköping

Till att börja med kan jag konstatera att C jobbar med återvinning på hög nivå. Just den slogan man nu marknadsför som sin egen var samma som vi använde i valrörelsen 2014 – och nog blev det ett nytt ledarskap!

Just idag, måndag den 27 augusti, skriver lokalpressen om SKL:s ranking kommunkompassen, där Enköping under mandatperioden gått från att ha legat i den nedre halvan bland alla kommuner till en topp-10-placering!

Det SKL pekar extra på när det gäller Enköping är just ledarskap, ansvar och delegation. Här menar SKL att vi nått en ”remarkabel förbättring”! Så nog verkar det som att det inte är något fel på ledarskapet som finns idag!

Så varför ens tänka tanken att byta ut detta ”remarkabla” ledarskap, som visat på både förändring, nytänkande och förbättring? Det ledarskap som på punkt efter punkt av centerns lista redan visar på hur man går från ord till handling!

Men vi Socialdemokrater är långt ifrån nöjda. Vi vill fortsätta utveckla vår vackra kommun i samarbete med våra medborgare och näringsidkare.

Tillsammans bygger vi hela Enköping – för alla!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.