MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Alla ungdomar har rätt till sommarjobb

Posted on

glada_ungdomarVad ger vi våra barn och ungdomar för grundförutsättningar att lyckas? Vad packar vi deras resväskor med för att klara sig genom livets långa resa? Och vad är det som möter dem när de kliver på tåget som unga vuxna?

För ett par veckor sedan kunde vi i EP läsa att i princip två hela klasser gick ut nian utan fullständiga betyg i vår kommun. Idag kan vi läsa att mer än var fjärde elev på Westerlundska gymnasiet, 26% och drygt tre hela klasser, inte nådde utbildningsmålen och fick därmed inte sina examensbevis!

Ungdomsarbetslösheten, andelen av arbetskraften mellan 15-24 år, ligger fortfarande på en allt för hög nivå. Enligt SCB och ekonomifakta.se låg siffrorna på 25,1% i maj!

I dagens EP kan man också läsa ett reportage med eldsjälen Peter Strandh, som menar att ”alla ungdomar måste få möjlighet att sommarjobba” – och visst har han rätt!

Från Socialdemokratiskt håll har vi sagt att vi ska ha den lägsta arbetslösheten i EU 2020. Jobben är och kommer fortsatt vara den viktigaste frågan i valrörelsen. Efter valet måste det bli mindre snack och verkningslösa reformer och istället mer verkstad och genomtänkt politik!

Lokalt i Enköping vill vi Socialdemokrater satsa på skolan och har som mål att vi ska bli topp 5 bland Sveriges kommuner. Därför vill vi också inrätta en skolkommission som får till uppgift att se över hur vi ska nå dit. En skolkommission som inte enbart består av fritidspolitiker utan också professionen och eldsjälar med kunskap och kompetens inom området!

Precis som Peter Strandh anser vi Socialdemokrater att alla ungdomar ska få möjlighet till ett sommajobb. Därför går vi nu till val på att alla elever någon gång under nian i grundskolan eller första året på gymnasiet ska erbjudas ett sommarjobb!

Där vi ser att den moderatledda alliansen har kört fast i riket och lokalt, både vad gäller skola/utbildning och jobben, har vi Socialdemokrater en lösnings- och framtidsinriktad politik. Den 14 september hoppas vi få förtroendet att genomföra en politik för ett bättre Sverige och ett bättre Enköping!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.