MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Alliansens utredningshysteri – i alla led

Posted on

Climbing a Pile of FilesIgår skrev Anna Dahlberg på Expressens ledarsida på webben om att ”Alliansen missbrukar utredningsväsendet”. I sin ledarartikel ger Dahlberg den sittande regeringen svidande kritik för att man ”förvandlat utredningar till ett politiskt verktyg för att styra och begrava debatter. Det är ett pinsamt skådespel”.

Hon skriver vidare att ” Värst i klassen är utbildningsminister Jan Björklund (FP)” som begär utredning på utredning vartefter rapporter med negativa resultat för den svenska skolan och kritik från professionen blir ett för hårt tryck för honom! Björklund har under sina år som utbildningsminister blivit mer eller mindre proffs på att beställa utredningar för att slippa ta debatten!

Anna Dahlberg avslutar sin ledare med:

Det är ingen vacker bild som tonar fram. En borgerlighet som vill göra regeringsduglighet till sitt adelsmärke kan inte behandla utredningsväsendet som valkonfetti. Regeringen har passerat en skamgräns. Det är dags för ett omslag.

Faktum är att vi kan dra paralleller med denna utredningshysteri även på lokal nivå. Hur många år har vi inte hört alliansens företrädare prata om att ”NU ska vi färdigställa Kulturskolan” – och kort därefter är det dags för en ny utredning. Det har tagits fram många ritningar genom åren!

Simhallen är ett annat exempel där ett antal förslag om bassängplacering har presenterats. Det blir gärna mycket snack och lite verkstad!

Även i Enköping har man från den moderatledda alliansen försökt begrava debatten kring situationen i skolan. När vi från Socialdemokratiskt håll vill satsa 10 miljoner kronor får det kalla handen från borgarna. Och vad vill man göra istället? Gissa…

Man tillsätter en UTREDNING som ska göras av SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) och som ska titta på hur det ser ut inom vård och omsorg, social, skola och utbildning. Men snälla, det vet vi ju redan att det inte ser bra ut!

Jag undrar också vad den här utredningen kommer att ge. Inte blir det några konkreta förslag om hur vi kan fördela om pengar för att förbättra för exempelvis skolan! Det är precis som Anna Dahlberg skriver – det här är ett sätt att förhala och därmed slippa ta debatten. Det är inget annat än valkonfetti.

Vad det däremot är ytterligare bevis på är att moderaterna och deras stödpartier ännu en gång visar på brister i det politiska ledarskapet. Stora brister där man inte kan komma till beslut, där man skjuter problemen framför sig och hoppas på att det ska vara glömt lagom till valet!

Enköping behöver en politisk ledning som visar på handlingskraft, en vilja att styra och som ser möjligheterna! Vi Socialdemokrater visar gång på gång med våra konkreta förslag att vi är mer än beredda att ta över!

Idag är det 195 dagar kvar till valet! 195 dagar kvar till den dag då DU har chansen att ge Enköping möjligheten till en bättre framtid!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.