MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Anna & Kenneth – Enköpings Lars-Tommy

Posted on

Idag skriver Roland Nordqvist på sin nättidning Enköpingssidan och ställer frågan om det är dags att sparka skolchefen.

Anledningen till frågeställningen är att skolan i år prognostiserar med en underskott på 10 miljoner kronor och för nästa år ser prognosen än värre ut med ett underskott på 27 miljoner!

Nordqvist ifrågasätter som sagt skolchefen Göran Hedströms agerande, men ställer också frågan om det är politiken eller förvaltningen som brustit. I artikeln gör han också en jämförelse med idrottsvärlden där det vid dåliga resultat för ett lag ofta resulterar i att coachen får gå.

Jag skulle vilja spinna vidare på den jämförelsen. Vi pratar inom politiken i vår kommun ofta om att vi ska ha ett koncerntänk, det vill säga att vi ser kommunens olika förvaltningar och bolag som ett lag där alla lagdelar är viktiga för att nå ett bra resultat!

Förvaltningscheferna ser jag som specialtränare, ungefär som man har målvakts- och backtränare inom hockeyn och fotbollen till exempel. De ska se till att just deras lagdel presterar på topp utifrån den upplagda taktiken och med de förutsättningar som ges.

Huvudcoacher i det här fallet måste trots allt vara ytterst ansvariga politiker – Anna Wiklunda (M)och Kenneth Lötegård (C). Enköpings svar på Lars-Tommy, fast med avsaknad av de senares framgångar!

Ägarna av laget, kommunmedborgarna, har valt dessa och precis som Roland Nordqvist skriver i artikeln finns möjlighet att byta ut dem om man inte känner sig nöjd!

Om vi nu ser Göran Hedström som målvaktstränaren är det ju viktigt att hans adepter ges rätt förutsättningar. Det är svårt att stå och försvara målet om klubben inte ens har råd att köpa fotbollsskor med dobbar. Det går inte att räkna med ett balanserat målvaktsarbete när man står med vanliga gymnastikskor på ett halt och lerigt underlag!

Om resultaten uteblir och man hela tiden tappar poäng måste man byta taktik. Om coacherna trots dessa dåliga resultat envisas med att stå fast vid samma spelsystem måste de ifrågasättas och bytas ut!

Sanningen är ju den att fler lagdelar har problem i Enköpingslaget och det har varit känt för coacherna under en längre tid. Exempelvis var ju coachernas strategi att slå ihop två mittbackar till en (Upplevelseförvaltningen) en taktiskt miss redan innan det genomfördes!

Lag Enköping är värd en bättre placering i tabellen, men om lagledningen inte byts ut snart kommer vi med största sannolikhet att rasa i tabellsystemen och slutligen hamna i korpserien!

/Matz

6 thoughts on “Anna & Kenneth – Enköpings Lars-Tommy

 • Tomas 20 oktober, 2013 at 16:10
  Reply

  En annan jämförelse med fotbollen är möjligen att Kenneth – Anna (Ke-nna) tror att resultaten blir bättre om man tar bort en del fotbollsplaner och börjar spela 11-manna fotboll på 7-mannaplaner.

  För att uppnå detta har de tagit in en extern coach som i en form av cirkelbevis säger att om det går att spela på nybyggda teknikplaner som är mindre så kan man köra även seriematcherna där.

  • Matz Keijser 20 oktober, 2013 at 16:33
   Reply

   Anna och Kenneth kan också bli ”Anneth” 😉

   Dessutom säljer de spelare och skriver övergångsavtal där man istället för att få betalt måste fortsätta betala själva!

   Det är hög tid att placera Anneth på läktaren helt enkelt!

 • Tomas 20 oktober, 2013 at 16:56
  Reply

  Anneth passar helt klart bäst på på läktaren, det finns det ju till och med bildbevis på, tillsammans med Bonny (även om det egentligen var Urbann och Bonny): http://radkvist.blogspot.se/2012/05/alliansen-sitter-ensamma-pa-laktaren.html

 • janne 21 oktober, 2013 at 13:33
  Reply

  Nja, blir det bättre med tre rödgröna coacher, där en satsar på mittfältet, en på backlinjen och en på forwards? Kompletterat med deb självutnämnde coachen Tomas R. som spelar sitt eget spel på alla platser på planen och inte tar order från Helenma.

  • Matz Keijser 21 oktober, 2013 at 22:56
   Reply

   Janne, du presenterar ju precis det jag vill ha. Coacher som tar ansvar för hela laget – mittfält, backar och forwards.

   Du verkar ha mer inblick i hur det ser ut inom MP än vad jag har så det får stå för dig.

   En sak är i alla fall säker. Ska vi vara med och spela i Allsvenskan, högsta divisionen, behövs förändring. Det kan snart inte bli värre och blir det det så kommer vi att spela i en helt annan division.

   /Matz

 • janne 22 oktober, 2013 at 20:05
  Reply

  Matz, du har en fin bloggsida och skriver bra. I Enköping kan vi, i nödfall, överleva med nya coacher om de hämtas från S och V. Däremot MP är en katastrof både i i riksdagen och Enköpingspolitiken för vårt välstånd.

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.