MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Anna Wiklund lämnar skeppet!

Posted on

wiklund_vilhelmssonEnligt EP (eposten.se) hoppar finanskommunalrådet Anna Wiklund (m) av och kommer inte att kandidera till fullmäktige i höstens val. Moderaterna kommer att hålla en presskonferens senare idag där deras nya förstanamn kommer att presenteras.

Oväntat? Nja, kanske inte ändå! Moderaterna har tappat styrfart i kommunen, precis som i riket. Den politiska ledningen lyser med sin frånvaro och man har svårt att fatta beslut. Utredningarna har avlöst varandra och man skjuter på beslut i väntan på bättre tider!

I moderaternas provval kom Wiklund på andra plats efter Jessika Vilhelmsson, men frågan är om det blir Vilhelmsson som kommer att bli partiets förstanamn lokalt. Hon sitter idag i riksdagen och jag kan tänka mig att hon vill behålla den platsen.

En annan bidragande orsak till Wiklunds avhopp kan också vara de vikande opinionssiffrorna. Visserligen är dessa siffror för riket, men vi har också kunnat se i lokalpressen att den allmänna kritiken mot kommunens politiska ledning har ökat markant det senaste året.

Därför känns det lite som att Anna Wiklund lämnar ett sjunkande skepp innan det är för sent – och kanske är det ett riktigt beslut från hennes sida. Det verkar inte heller som om detta är ett nyligen påkommet beslut. För en tid sedan hade Wiklund en debattartikel i EP där hon skrev under som ”lärare”, vilket ändå måste ses som ett steg tillbaka till sitt civila yrka!

Det finns anledning att återkomma i ämnet!

/Matz

One thought on “Anna Wiklund lämnar skeppet!

  • Stefan Karlsson 7 mars, 2014 at 09:58
    Reply

    Det var en ytterst storsint kommentar Matz.

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.