MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Arbetsmarknadsminister med idétorka

Posted on

Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) skriver idag på Aftonbladets debattsida på webben under rubriken:

Jag väntar fortfarande på konkreta förslag från S

Engström påstår att den moderatledda regeringen driver en politik som ”förstärker sammanhållningen … håller ihop samhället … genom en arbetslinje som sätter jobben först”.

Detta skriver Sveriges arbetsmarknadsminister samtidigt som antalet i FAS 3 ökar och kommer allt längre bort från arbetsmarknaden. Är det att förstärka sammanhållningen?

Detta skriver Sveriges arbetsmarknadsminister samtidigt som regeringen och dess stödpartier driver igenom RUT-avdrag som resulterar i ökade klyftor. Är det att hålla ihop samhället?

Detta skriver Sveriges arbetsmarknadsminister samtidigt som det kommer nya siffror om att arbetslösheten och varslen fortsätter att öka. Är det att sätta jobben först?

Engström menar vidare i sin debattartikel att ”vi behöver en politik som rustar Sverige för framtidens jobb”. Detta mantra är något vi hör moderata företrädare rabbla så fort man kommer åt och det har gjorts sedan man tillträdde i regeringsställning 2006!

När man tittar lite närmare på hur det ser ut i Sverige idag efter sex år med en moderatledd alliansregering och ett totalt misslyckande när det gäller jobbpolitiken kan man ha förståelse för att arbetsmarknadsminister Hillevi Engström efterlyser Socialdemokratiska konkreta förslag.

Jag tror ärligt på att hon verkligen menar det hon skriver i rukriken! Vi har ju sett förr hur moderaterna tagit Socialdemokratisk politik och ”gjort den till sin”!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.