MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Barns rättigheter är prio 1

Posted on

Vi kan skicka satelliter till Mars, men inte förhindra att barn svälter. Vi kan byta ut ett hjärta, men barn dör fortfarande av myggbett. Vi lagstiftar om tullar och skatter, men i 11 EU-länder är det lagligt att slå barn. Miljarder spenderas på vapen istället för att se till att alla får gå i skolan. Världen är upp och ner. Hjälp oss att vända den rätt!

Rädda Barnens kampanj ” Världen är upp och ner” är så huvudet på spiken! Barns rättigheter måste ALLTID stå i första rummet och barnkonventionen måste alltid finnas med i alla politiska beslut!

Jag skulle vilja göra ett tillägg i Rädda Barnens kampanj med mer fokus på ett nationellt problem:

I det moderatledda alliansens Sverige har de rika blivit rikare samtidigt som antalet barn som lever i fattigdom i vårt land ökar!

Många kan anse detta vara känslokallt och påstå att jag använder barn och unga som politiska slagträn, men de som känner mig vet att just barn- och ungdomsfrågor ligger mig varmast om hjärtat!

Dessutom är detta den krassa sanningen och ett faktum i vårt välfärdsland! Att våga värna våra barn nationellt innebär inte per automatik att jag fortsättningsvis inte kommer att engagera mig i arbetet för barns rättigheter även internationellt! Tvärtom!

Vi socialdemokrater vet att barnfattigdomen kan avskaffas genom politisk vilja och prioriteringar. Vi ställer inte upp på en samhällsmodell som kräver att allt fler barn drabbas av fattigdom. Det är orättfärdigt ett rikt samhälle. Hela landet stärks om alla barn istället får chansen att växa upp och utvecklas efter sina egna förutsättningar.

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.