MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Bengtzing-låt Smedlunds nya favorit?

Posted on

Idag skriver moderaternas oppositionsråd i Enköping Ingvar Smedlund en insändare med rubriken ”Alla pratar med SD, ingen samverkar”.

Antingen är Smedlund lika förvirrad som övriga alliansföreträdare kring vad Anna Kinberg Batra har sagt och därför gör en lika förvirrad tolkning eller så lägger han en mycket dålig rökridå för vad det egentligen handlar om!

Smedlund skriver bland annat: ”Moderatledningen har också sagt att man inte kan tänka sig en samverkan, men att prata med SD. Inte för att kompromissa om sin egen politik, utan för att veta var de står.

Har inte oppositionsrådet hängt med i det som sagts av bland annat hans partiledare. Kinberg Batra har vid ett flertal tillfällen varit väldigt tydlig med att moderaterna kommer att förhandla med SD ”i enstaka frågor där det finns möjlighet att komma överens”!

Då handlar det inte bara om att ”prata med SD”. Eller som Smedlunds lokala partikollega och riksdagsledamot Jessika Roswall uttryckte det i en intervju härom dagen: ”förhandlingarna kan komma att handla om att både ge och ta”!

Smedlund hävdar vidare i sin insändare att ”I Enköpings pratar alla partier med SD”. Jag tror det är bäst att oppositionsrådet håller sig till att stå för vad hans eget parti gör och inte dra egna ”slutsatser” om vad andra gör eller inte.

Från socialdemokratiskt håll i Enköping behöver vi inte ”prata med” SD för att ”veta var de står”. Deras ståndpunkt har med all tydlighet visat sig och det är inget vi anser oss behöva prata med dem om!

Ingvar Smedlund avslutar sin insändare med följande: ”Slutligen anser vi att SD i Enköping, har sådana politiska brister när det gäller debatt och budget, trots att de toppstyrs från länsnivå att det i längden skulle vara helt ohållbart.

Detta ger utrymme för tolkningar. M har ju sagt att man inte kommer att samarbeta med SD om budget – det visste vi redan. Samtidigt har Jessika Roswall slagit fast att förhandlingarna med SD kommer att få konsekvenser: ”Framför allt på kommunal nivå…”.

Smedlund säger att ”Moderaterna under min tid som kommunalrådskandidat inte kommer samverka med SD”. Det är väl ungefär samma sak som Kinberg Batra sa veckan innan hon gjorde helt om och bjöd in SD till förhandlingsbordet!

Undrar om inte oppositionsrådet sitter hemma på kammaren just nu och låter en gammal slagdänga med Linda Bengtzing gå på repeat på Spotify!?

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.