MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Björklund backar om högskolebehörighet

Posted on

Nu verkar det som om regeringen börjar inse det pinsamma i sin politik. Man backar på punkt efter punkt på sådant man vid regeringstillträdet 2006 ansåg vara avgörande åtgärder och därför genomförde reform efter reform!

Igår var det dags för utbildningsminister Jan Björklund (fp) att krypa till korset! Efter sju års avveckling aviserade Björklund igår i ett pressmeddelande att:

Alla får rätt att läsa in högskolebehörighet

Björklund har slutligen insett det vi Socialdemokrater hävdat under en längre tid. Sedan de borgerliga tog makten har andelen som studerar vid högskolor och universitet sjunkit. Regeringen har allt för låga ambitioner för den högre utbildningen.

Det vore ju dumt att tro att Björklund och hans alliansvänner på något sätt skulle erkänna att man gjorde fel från början. Nej, istället försöker man påskina att man nu har lösningen på alla problem!

I pressmeddelandet går det att läsa:

Regeringen anser att individens möjligheter att gå vidare till högre studier behöver öka. Därför aviserar regeringen i kommande budgetproposition att rätten till kommunal vuxenutbildning ska stärkas. Alla ska ha rätt att läsa in grundläggande och särskild behörighet till högskolan.

Ja, det är precis vad vi Socialdemokrater har sagt nu i sju års tid! Men det är ju som vanligt – när deras egna idéer är slut eller att de inser att de gjort fel, då sneglar man på Socialdemokratin och gör vår politik till sin!

När vi envist fortsätter hävda att vi måste öppna upp möjligheterna att ställa om och ge förutsättningar att byta karriär mitt i livet genom exempelvis yrkesvux på kvällstid – ja, då plockar Björklund russinen ur kakan och säger:

Vi tar bort återvändsgränder när vi ger alla rätt att läsa in högskolebehörighet. Vi ger också nya möjligheter till de som väljer en ny yrkesbana.

Det blir allt tydligare att borgarna är trötta och idéfattiga. De märker att de tappar mark i oppinionen och med sina sista ansträngningar gör de allt för att hålla näsan ovan vattenytan.

De använder Socialdemokratisk politik som livboj och flytväst när deras egen politiska gummiflotte inte längre går att lappa med Alliansens smaklösa tuggummin!

Vi Socialdemokrater vet att vi har en politik för framtiden! Vi vet vad som krävs för att få Sverige på fötter igen! Vi vet att en satsning på högre utbildning, forskning och innovationer tillgodoser efterfrågan på kvalificerad arbetskraft och stärker landets konkurrenskraft!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.