MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Blicken framåt – ingen kräftgång

Posted on

framtidModeraterna säger sig vara ”nya”, miljöpartiet vill ha omstart och vi har ett nytt lokalt parti som kallar sig ”Nystart”.

Frågan är hur nya moderaterna är egentligen? De har kallat sig nya i åtta år och hur nytt känns det? Moderat politik idag skiljer sig inte speciellt mycket från moderat politik för 30 år sedan då statsministern hette Carl Bildt! Så nytt? Nej, skulle inte tro det!

Omstart och nystart för mig är att gå tillbaka till ruta ett. Vad vinner man på det? Inte speciellt mycket utan snarare kommer det ta än längre tid att nå mål!

Det handlar snarare om att analysera nuläget, utveckla det som redan fungerar bra för att göra det bättre och slutligen ta bort det som fungerar dåligt och istället hitta nya lösningar för en bättre framtid! En politik som blickar framåt!

Det är därför vi Socialdemokrater nu lagt till epitetet Framtidspartiet. Socialdemokratin har alltid gått ut på att skapa en bättre framtid för alla. Vi vet att våra grundläggande värderingar delas av de flesta människor i Sverige. Vi ska vara den politiska kraft som bäst förstår – och som steg för steg – kan lösa de stora framtidsutmaningar som Sverige står inför idag. Socialdemokraterna är därför framtidspartiet i svensk politik. 

Politiken måste alltid handla om framtiden, om det samhälle vi vill skapa imorgon, inte om det vi redan har byggt. Vi Socialdemokrater brinner för att förverkliga vår vision: att alla kan leva ett bättre liv, känna frihet och framtidstro.

/Matz

One thought on “Blicken framåt – ingen kräftgång

  • Tomas Rådkvist 20 juli, 2014 at 15:55
    Reply

    Matz, Miljöpartiet de gröna varken vill eller behöver lägga till något ”epitet” till partinamnet, där har alltid funnits nytänkande eftersom det ligger i värdegrunden.

    Däremot behöver Enköpings kommun starta om i många verksamheter. Den analysen har vi redan gjort och i vårt valprogram finns den politik som behövs för att utveckla Enköping och som jag tror att vi i mångt och mycket är överens om.

    /Tomas

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.