MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Bowlinghall, utebad och idrottsfält

Posted on

A fun 3d render of a bowling ball crashing into the pins. ExtremIgår hade vi möte med PLEX-utskottet (PLEX=plan-, mark- och exploatering). Bland annat skulle vi ta ställning till planprogram för Korsängsfältet där bland annat den nya simhallen finns med.

När det gäller utvecklingen av idrottens hus la Helena Proos (S) ett förslag om att det ska utredas om det finns möjlighet att inhysa en bowlinghall i den del som ska byggas. Till vår glädje fick förslaget stöd från samtliga partier i PLEX.

Tyvärr blir det lite tråkigt när det raljeras från vissa håll om huruvida bowling är en sport eller inte. Det är trots allt 300 aktiva bowlare i vår kommun, som spelar i olika serier och det kan man inte bortse ifrån! Totalt i landet finns dryga 30.000 aktiva utövare och Sverige har sedan mitten av 50-talet haft ett antal internationella framgångar med bland annat VM- och EM-guld!

Från Socialdemokratiskt håll vill vi också att man tar bort förslaget om att exploatera den norra delen av Korsängsfältet där det idag finns tre planer för fotboll och rugby. Här fick vi också stöd från centern!

Det här området var uppe till diskussion redan för några år sedan och då sas det att markförhållandena var så pass dåliga att det inte var möjligt att bygga här. Att markförhållandena skulle ha förändrats har jag svårt att se. Jag är själv uppvuxen på Pepparrotsgatan och vet att husen som står där idag påverkas av att de står på gammal sjöbotten!

Simhallen har ju diskuterats en längre tid och det var till en börja konsensus kring att den nya simanläggningen också skulle inbegripa ett utomhusbad. Nu backar centern på den biten och vill istället att man ska lägga pengarna på Fjärdhundrabadet.

Centern har ju den senaste tiden fått kritik för att ha tappat bort sitt ”ursprung” som landbygdsparti och ser väl kanske här chansen att vinna tillbaka lite mark. Frågan är väl kanske om det här är rätta tillfälle och rätt objekt att lägga krut på?

Personligen kan jag tycka att om vi nu ändå ska bygga en ny simanläggning är det helt riktigt att även en utomhusbasäng blir en naturlig del i den, som dessutom ökar attraktionsvärdet för såväl kommunens medborgare och för de som besöker vår kommun tillfälligt!

Det ena behöver ju inte utesluta det andra. Fjärdhundrabadet fyller en viktig funktion, men ett centralt beläget utomhusbad känns också som det är ett rätt beslut!

Nu var som sagt centern ganska ensamma i sitt förslag och fick inte ens stöd av sina allianskollegor och de själva stödde, som enda alliansparti, vårt förslag om den norra delan av Korsängsfältet. Det kanske inte är en spricka i den moderatledda alliansen, men det knakar lite i alla fall!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.