MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Centers verklighet?

Posted on

centern_vissnarCitat från Centerns hemsida:

Grundstenen i vår politik är alla människor lika rätt och värde.

Jag är övertygad om att så är fallet och därför blir man något förvånad när man i dagens EP läser om att partiets lokala valsamordnare i Enköping Germund Andersson uttalat sig om exempelvis romer och muslimer på ett sätt som inte kan ses som annat än rasistiskt och främlingsfientligt.

Till EP säger Andersson att det han skriver på sin egen blogg är hans ”egen verklighet” och ska inte blandas ihop med hans uppdrag för Centerpartiet. Då blir jag lite fundersam – lämnar han sina privata värderingar och sin människosyn hemma när han går ut och representerar Centern? Eller har Andersson ingen verklighetsförankring när han går in i politikerrollen?

I artikeln berättar EP om att Andersson på sin blogg skrivit om hur han följt efter romer in i en butik för att se om de snattade. Ett beteende som inte kan uppfattas som annat än bygga på fördomar och ett rasistiskt synsätt.

I slutet av artikeln säger Andersson följande:

…jag är kritisk mot migrationspolitiken, särskilt vad man låter människor göra, men absolut inte mot människorna själva.

Hans jag-är-inte-rastist-men-uttalande kommer aningen på skam i och med att han menar att det han skriver på sin blogg är hans verklighet. Att han dessutom följt efter romer för att få sin människosyn och sina fördomar bekräftade säger väl allt!

Anderssons blogg har också uppmärksammats i sociala media. Daniel Swedin, ledarkrönikör på Aftonbladet, har bland annat i sitt twitterflöde skrivit:

Centers valledare i Enköping bloggar om ‘primitiva grottmänniskoliknande skamsvin’

Enligt ett annat twitterflöde skulle dessa ”skamsvin” komma från Mellanöstern och Nordafrika!

När man nu går in på Germund Anderssons blogg ”Germund reagerar” har den rensats på alla de inlägg som både EP och andra hänvisar till! Anderssons verklighet har censurerats och begränsats av någon anledning! Märkligt!?

När Lisa Walén (kd) tidigare i somras menade att homosexualitet kunde ”botas” med bön ledde det till att hon fick lämna samtliga sina politiska uppdrag. Vi får väl se vad konsekvenserna blir för Germund Andersson och hur Centern i Enköping agerar i det här fallet!

/Matz

One thought on “Centers verklighet?

  • Lisa Johansson 7 september, 2014 at 09:09
    Reply

    Att borgarna historiskt har en vidrig människosyn verkar de flesta glömt bort. Som sen anhängare av grupp8 stör jag mig ofantligt på att dagens borgarfeminister bara babblar om hur kvinnor ska bli framgångsrika företagare och kvotering till styrelser. Men…utan arbetare – inga framgångar. Hör bara Schyman prata om arbetarkvinnornas villkor. Idag har arbetarkvinnorna fått sällskap av invandrare på arbetsplatser inom äldreomsorgen, restaurang och inom handel. Där fasta tjänster bytts ut mot timanställning och arbetsgivaren tjänar pengar på att slippa ta personalansvar. Jo idag pissar man verkligen på arbetarkvinnorna…som många gånger får slita med språksvårigheter (som man borde ha extra betalt för). Inte konstigt att det finns uppgivna soffliggare alt de som ilsket lägger sin röst på SD. Om socialdemokraterna tordes stå för ett FÖRBUD mot timanställningar och vinster i välfärden….DÅ skulle socialdemokratin cementeras istället !!! Men så länge politikerna bara ser om sitt eget privata hus så faller demokratin sönder, bit för bit…

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.