MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Det jublas inte på alla arenor

Posted on

Sitter och tittar på partiledardebatten från riksdagen på SVT och förbluffas över hur den moderatledda regeringen hela tiden slår sig för bröstet och hävdar att deras jobbpolitik ger resultat.

Jag förbluffas också över hur man från den moderatledda alliansen presenterar sina siffror och vad man använder som måttstock.

Centerledaren Annie Lööf visade med ett tydligt exempel på hur man rent populistisk försöker få det att framstå som något spektakulärt och verkar förvänta sig att det ska gå ett sus genom ”publiken”! Ungefär som när en cirkusdirektör presenterar en halsbrytande akt!

Lööf stod i riksdagen och räknade upp hur många fler jobb som skapats i restaurangbranchen, vårdsektorn och genom rut-avdragen. Så kom då måttstocken:

Det motsvarar ett fullsatt Globen.

Jag har svårt att förstå hur man kan vara stolt över att ha fyllt en arena med ca 15.000 personer på 6 år!

Borde man inte i samma andetag också tala om att de 100.000 arbetslösa ungdomar vi har i vårt land tyvärr inte får rum på en av Europas största arenor – Camp Nou?

Eller att antalet personer i FAS 3 snart kommer att fylla den nybyggda nationalarenan Friends Arena?

Så om sanningen ska fram…

Det må jublas i Globen, men både på Camp Nou och Friends Arena är det av förståeliga skäl total tystnad bland de som är satta på läktaren av den moderatledda regeringen!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.