MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

En fritidspolitikers vardag

Posted on

Tjocka luntor med handlingar och långa tråkiga möten är nog den generella uppfattningen om hur det är att vara fritidspolitiker. Visst är det många gånger en hel del att läsa in sig på och visst kan en del möten dra ut på tiden. Men det är bara en del av det politiska uppdraget!

Det som sällan nämns är alla möten med människor – medborgare, företagare, anställda, unga och gamla. Det är i samtalen med alla dessa människor som politiken tar sin form. Det är i dessa möten tankar och idéer sår frön som börjar gro för att slutligen blomma ut i politiska förslag!

Idag har jag haft förmånen att få tillbringa på Miljö- och byggnadsförvaltningen. Jag har suttit med på byggsidans avdelnings- och granskningsmöte.

Det är nyttigt att, som nämndledamot, få inblick i tjänstemännens verklighet. Se hur de arbetar och verkligen få förståelse för vilken spetskompetens de besitter. Jag har visserligen aldrig betvivlat det, men när man får möjlighet att se det in action blir det så konkret!

Dagens ”PRAO” avslutades med ett samråd på ett av Enköpings företag. Ännu en gång imponerades jag av tjänstemännens professionalitet och hur de bemötte representanterna för företaget!

Jag ser fram emot morgondagen då min tvådagars-PRAO avslutas. Spännande!

Den här dagen avslutades med ett intressant samtal med kommundirektör Synnöve Fridén om bland annat strategisk ekonomi och HR. Vi pratade också en del om organisations- och framtidstankar.

Så – att påstå att politik bara är tjocka luntor av handlingar och långa tråkiga möten stämmer inte riktigt med min bild av att vara fritidspolitiker. Det är så mycket mer och jag ser det som ett privilegium att i förtroende få vara en del i det politiska maskineriet!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.