MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

En helt vanlig lördag på Torget!

Posted on

sosse_pa_torgetLördag i Enköping och solen strålar från en klarblå himmel ner på alla oss som besökte Stora Torget. Som vanligt var vi ett gäng sossar som ställde upp vårt bord och vår beach-flagga för att möte medborgare och prata politik – och vi behövde inte vänta länge!

Jag röstade blått i förra valet, men den här gången finns inte det som ett alternativ!” inleddes ett av många spännande samtal.

Hur många år har man pratat om ny simhall och kulturskola? Det händer ju för f.. ingenting!

En bekant till mig råkade ut för en stroke för ett par år sedan och nu sitter han och riskerar att bli utförsäkrad. Hur kan det ha blivit så här?

Många har förstått att det inte blir några förändringar med den moderatledda allianspolitiken. Stora flertalet har redan sina sympatier hos oss, men överraskande många säger sig komma att gå mot sina principer och rösta rött i kommunalvalet!

Jag träffade Walter som kom till Sverige som 24-åring i slutet på 50-talet från Italien. Han var väldigt tydlig med att han ALLTID röstat på Socialdemokratin och att han även fortsättningsvis kommer att göra det. Han ville prata integrationspolitik och menade att vi svenskar är alldeles för rädda!

Titta på folk här runt torget. De sitter på samma bänkar, men i varsitt hörn. Ingen pratar med någon annan – om de inte känner varandra!” Jag såg mig omkring och kunde bara konstatera att Walter hade rätt! Jag berättade för honom om att jag kommit fram till samma slutsats och att just denna rädsla blir en grogrund för främlingsfientlighet och rasism. Walter höll med och sa:

Se nu till att vinna valet i höst och börja jobba aktivt med integrationspolitiken innan det är försent! EU-valet måste bli en väckarklocka för att rasism och fascism åter håller på att normaliseras. DET borde svenskarna vara rädda för – inte oss invandrare!

Nästa spännande samtal kom att handla om Bredsand och den planprocess som är på gång.

Vi borde ha en folkomröstning om Bredsands utveckling. Enköpingsborna måste få säga sitt och komma till tals. Det räcker inte med några futtiga annonser i EP! Bjud in till medborgardialog och ta reda på vad vi Enköpingsbor vill!

Enköpings medborgare ÄR engagerade och vi som är politiskt aktiva måste verkligen lyssna på våra väljare. Det är de som ger oss förtroende att föra deras talan och då måste vi också ta till oss av det de vill att vi ska jobba för. Bredsand är ett sådant exempel som berör många, men där allt för få får eller tar chansen att yttra sin åsikt!

En helt vanlig lördag på Torget. Det är alltid lika spännande och man lär sig nya saker varje gång! Vi sossar står där varje lördag så kom dit och prata med oss om vad DU vill med Enköping! Vi ses!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.