MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

En kväll att minnas

Posted on

År 2000 gick jag med i Arbetarepartiet Socialdemokraterna. Jag hade absolut inga planer på att engagera mig politiskt, men så fick jag en fråga och en inbjudan till ett medlemsmöte som resulterade i ett medlemskap. Jag ångrar inte en sekund av den tid jag hittills lagt ner på att vara en del av ett ständigt förändringsarbete.

Efter valet 2002 fick jag förtroendet att axla mitt första politiska uppdrag som ledamot i kulturnämnden och något år senare blev jag ersättare i kommunfullmäktige.

Det är verkligen en ynnest att aktivt få vara delaktig i att utveckla vår fantastiska kommun med en utgångspunkt i det bästa för kommunmedborgarna och med socialdemokratiska värderingar av jämlikhet, frihet, solidaritet och alla människors lika värde som grundstenar.

Det är verkligen med stolthet och ödmjukhet jag tar mig an mina politiska uppdrag, som idag vuxit till nio till antalet. Jag är också oerhört tacksam över att min familj alltid stöttat mig i mitt politiska engagemang.

Framför allt min fantastiska fru som ofta får agera bollplank när texter ska formuleras, när tankar och idéer behöver nya infallsvinklar samt att hon, helt på eget bevåg med sin förmåga att hantera sociala media, gör en för mig ovärderlig insats som omvärldsbevakare. Min egen ”politiska sekreterare”!

Igår var det dags för kommunens årliga minnesgåvoutdelning. De som varit anställda under 25 år och de förtroendevalda som haft uppdrag i 15 år visas uppskattning från kommunledningen genom att tilldelas en gåva.

I år var det min tur och jag fick motta min gåva av kommunstyrelsens ordförande Ingvar Smedlund och kommunfullmäktiges ordförande Rolf Carlsson under ett mycket trevligt och uppskattat evenemang på Haga Slott.

Min gåva i form av konst bestående av tre tavlor av konstnären Karl Mårtens hänger sedan ett par veckor tillbaka på plats här hemma. Så vid minnesgåvoutdelningen fick jag ett symboliskt kuvert med ett innehåll som kommer att fästas på baksidan av en av tavlorna.

Vi serverades en välsmakande trerättersmiddag i slottsmiljö med inramning av sång och musik av duktiga elever och personal från Kulturskolan. Med trevligt sällskap runt bordet för förtroendevalda blev det verkligen ett festligt arrangemang.

Pricken över i:et var självklart att jag fick dela denna kväll att minnas tillsammans med min livskamrat och politiska sekreterare!

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.