MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Enköpings skolor långt ifrån bäst

Posted on

200449839-003Lärarförbundet har presenterat sin årliga ranking av ”Bästa skolkommun”. Enköping hamnar där på plats 205 av 290!

Visserligen är det än klättring från föregående år med 35 placeringar, men faktum kvarstår! Vi har 204 kommuner i Sverige som är bättre än Enköping och enbart 84 som är sämre! Vi tillhör den sämsta tredjedelen i vårt land! Enköpings barn och ungdomar är värda så mycket bättre!

Vi Socialdemokrater har som mål att Enköping ska ligga topp 5 i landet och där det primära målet är att alla elever ska nå kunskapsmålen i grundskolan!

Vi kan inte, som idag, ha ett mål för att uppnå kunskapsmålen som ligger på 90% och samtidigt säga att ”Alla barn och ungdomar i Enköpings kommun ges möjlighet att utveckla sitt allra bästa jag inför den egna framtiden”!

Hur kan vi ha en vision för alla barn och unga samtidigt som vi säger att det är OK att var tionde elev inte behöver klara målen i grundskolan? Det innebär att minst två i varje klass lämnas åt sitt öde!

I vårt kommunalpolitiska handlingsprogram för skolan säger vi bland annat:

Den socialdemokratiska skolpolitikens mål är att hjälpa alla elever att ta vara på sin egen förmåga. Lusten till lärande och nyfikenhet att lära måste prägla varje moment i skolan. En kunskapsbaserad ekonomi börjar i en skola där alla barn lyckas.

Vi socialdemokrater tar alltså striden för en kunskapsskola där alla elever ges likvärdiga förutsättningar att nå målen. Det kräver resurser till stöd och en utvecklad undervisning för barnen/eleverna. Forskning, beprövad erfarenhet och lärarnas förutsättningar att göra ett gediget arbete är de givna utgångspunkterna för att uppnå en likvärdig skola. Det ger alla barn i Enköpings kommun en möjlighet att visa ”sitt allra bästa jag”.

För att kunna genomdriva en konkret och handlingskraftig skolpolitik i vår kommun krävs ett nytt och bättre politiskt ledarskap! Vi kan inte ha en politisk ledning som är nöjda med att var tionde elev inte når kunskapsmålen så som dagens politiska ledning, med moderaterna i spetsen och på ordförandeposterna i skol- och utbildningsnämnderna, är!

Vi Socialdemokrater har det ledarskap och den politik som krävs och därför hoppas vi få ditt förtroende att få leda Enköpings skolor till att nå topp fem i nationella jämförelser – en skola som tar ansvar för varje elev. För en bättre skola i Enköping. För alla!

/Matz

 

One thought on “Enköpings skolor långt ifrån bäst

  • daniel 9 september, 2014 at 19:22
    Reply

    Jag undrar om örsundsbro innefattas av detta inlägg eftersom vi tillhör enköping och skolan är under all kritik

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.