MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Ett tydligt NEJ blev ett OK!

Posted on

I förrgår skrev jag i blogginlägget ”Förblindad av (m)akt?” en felaktighet, som jag känner att jag måste rätta till. Rätt ska vara rätt helt enkelt!

Jag skrev att moderaterna i Hässleholm i februari ingick ett aktivt samarbete med SD och att man dessutom skulle göra upp om att SD skulle få alla förste vice ordförandeposter i nämnder, styrelser och fullmäktige. Så långt var allting rätt återgivet av mig.

Däremot skrev jag följande i anslutning till denna beskrivening:

Den starka kritik och markering som vi såg i december från den moderata partiledningen och som riktade sig till de moderata kommunpolitikerna i Hässleholm uteblir nu totalt. Situationen accepteras fullt ut!

Jag är inte sämre människa än att jag kan ändra mig när jag faktiskt gör något fel. Det jag skrev visade sig inte stämma överens med det som egentligen skett.

Enligt P4 Extra har den moderata partiledningen tydligen gjort en markering och i princip stått fast vid den kritik man riktade mot Hässleholms-moderaterna i december förra året. P4 Extra skriver på Sveriges Radios hemsida:

Från den Moderata partiledningen upprepar man att partiet varken budgetförhandlar eller samregerar med SD, men man låter de lokala företrädarna avgöra hur de går vidare i Hässleholm.

Tydligt och klart – eller hur? Det är som när en förälder hotar sitt barn med att om hen inte äter upp grönsakerna blir det minsann ingen efterrätt och trots att broccolin förblir orörd väljer föräldern ändå att ställa fram både glass och chokladpudding! Det är enklast så!

Jag hade alltså fel, men nu är det åtgärdat och faktafelen rättade. Förhoppningsvis gav det en lite tydligare bild av hur otydlig den moderata partiledningen kan vara.

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.