MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Fem veckor realistiskt mål

Posted on

Publicerat i EP 2016-01-29

I EP den 21 december publicerades en artikel med rubriken ”Det ska ta fem veckor att få bygglov i Enköping” och i ingressen förmedlades också att ”Nu ska det gå dubbelt så snabbt”.

Från den politiska ledningen i nämnden vill vi förtydliga att vi ser detta som en realistisk målsättning på sikt.

Vi arbetar ständigt med att förenkla och förbättra för såväl medborgare som företag för att kunna ge en så god service som möjligt och där kortare handläggningstid är en självklarhet.

Bland annat har vi nu, i ett sätt att öka tillgängligheten in till byggavdelningen samt att höja servicenivån, öppet hus varje torsdag mellan klockan 16-19 i kommunhusets foajé dit man är välkommen att ställa frågor och prata med våra tjänstemän kring byggärenden.

I dagsläget har vi en handläggningstid på cirka tio veckor från komplett handling till ett färdigt bygglov. Under 2015 är det tiden från inlämnat ärendet till att det delats ut till handläggare som varit för lång, beroende på ett historiskt högt antal inkomna ärenden. Detta jobbar vi nu självfallet med att åtgärda, bland annat genom rekrytering av personal och digitalisering av ärendehanteringen.

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.