MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Fler moderata lögner?

Posted on

nuonaffaren_14Migrationsminister Tobias Billström ertappas med att ljuga! Därför tycker jag personligen inte att det är speciellt konstigt att finansminister Anders ”ordning-och-reda-i-finanserna” Borgs uttalanden om hanteringen av NUON-affären ifrågasätts.

Hur kan det vara möjligt att som ytterst ansvarig för landets ekonomi inte ha koll på att det görs en affär i storleksordningen 97 miljarder kronor?

Det är inte heller så konstigt att både Borgs och Fredrik Reinfeldts skuldbeläggande av Maud Olofsson gör att deras egen trovärdighet ifrågasätts. Olofsson vägrar komma till KU för att förklara vad som egentligen hände och då blir det ju enkelt för Borg och Reinfeldt att utse henne till syndabock!

Men så mejlar Olofsson till Aftonbladet och skriver:

Till skillnad från många andra så tar jag fullt ansvar för handläggningen av ärendet och det framförde Ola Alterå också i KU i dag”.

Till skillnad från många andra”! Vilka är de många andra? Vilka är det Olofsson egentligen vill peka ut som medansvariga i den här misslyckade affären? Är detta en bekräftelse på att Borg och Reinfeldt ljuger?

Före detta näringsministerns sätt att tala i gåtor får också spekulationerna att rulla igång om det kan vara så att hon är belagd med munkavle. Kan det vara så illa att hon från de övriga partiledarna i alliansen fått order om att hålla tyst? Är det därför hon vägrar komma till KU?

Det känns som om det är allt för många frågetecken i den här sörjan och de verkar inte bli färre! Och som sagt – en minister i den moderatledda regeringen har ju redan ertappats med att ljuga, så var är det som säger att inte fler kan göra det?

Nu hoppas jag verkligen att Maud Olofsson kallas till KU en gång till och att hon denna gång tar chansen att säga sanningen! Hon må vara en före detta centerpolitiker, men hon är fortfarande starkt förknippad med partiet.

Hennes efterträdare, som också fick ärva näringsministerposten, har inte blivit det uppsving för centern som man hoppats. Därför tror jag att Olofsson skulle gynna partiet genom att lägga korten på bordet och räta ut så många frågetecken som möjligt!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.