MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Från SD till M?

Posted on

novus_februari14Har tittat lite närmare på Novus/TV4:s väljarbarometer som presenterades härom dagen. I denna mätning är folkpartiet det enda parti inom alliansen som tappar och nu är nere under 5%.

KD ligger kvar under 4%-spärren medan centern fått näsan ovan vattenytan igen och ligger på 4,2%. Moderaterna tar ett stort kliv och ökar med hela 1,2%. Frågan är då varifrån dessa väljare kommer?

Tittar man på den röd-gröna sidan tappar S 0,5% medan både Vänstern och Miljöpartiet fortsätter klättra – 0,3 respektive 0,5%. Här verkar det som om tappet för Socialdemokraterna ändå landar inom blocket.

SD är den stora förloraren i denna mätning där deras tapp, som dessutom är statistiskt säkerställt, landar på 2,3%. Det är här min analys kommer in. Den enes död…

De tre borgerliga partierna som ökar gör det med 2,2% samtidigt som SD tappar 2,3%. Det verkar som om de som tidigare flytt moderaterna till just SD är på väg tillbaka och så även stödröstarna till de övriga allianspartierna. Det är min teori, men jag får nog avvakta fler opinionsmätningar innan man kan dra några ordentliga slutsatser.

Jag måste ändå tillstå att det inte känns bra att vi inom Socialdemokraterna har tappat så att vi i denna mätning ligger under 34%. Det är, precis som jag skrev för någon vecka sedan, långt kvar till valet och mycket arbete kvar fram till dess!

Målet är ändå självklart! Vi vill se en Socialdemokratiskt ledd styrning i riket, landstinget och kommunen! Det är 196 dagar kvar till valet!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.