MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Hur ser Reinfeldts regeringsalternativ ut 2014?

Posted on

Det blir allt mer tydligt att moderaterna hamnat i ett politisk vakuum där de egna idéerna och visionerna helt tagit slut. Det visar inte minst den senaste tidens utspel från moderata företrädare gällande invandring och migration.

Och förmodligen är det också den faktiska orsaken till att moderatledare Fredrik Reinfeldt vägrar ställa upp i en partiledardebatt med Stefan Löfven!

Först skyller Reinfeldt på ett EU-toppmöte för att därefter börja ställa krav och ultimatum för att över huvud taget ställa upp. Har människan fått storhetsvansinne? Ja, tydligen!

Han menar bland annat att om han ska ställa upp på en debatt ska Löfven ”representera ett regeringsalternativ”.

Kankse ska herr Reinfeldt se på sin egen så kallade allians om den över huvud taget kommer att vara ett regeringsalternativ 2014! Stödpartierna C och KD verkar ju gå en tynande framtid till mötes!

När Reinfeldt säger att han företräder ett ”regeringsalternativ som har 49,4%” måste han ju ändå vara medveten om att det är en minoritetsregering han företräder och som gång efter annan måste förlita sig på stöd från SD!

Fast å andra sidan, och som jag påpekat tidigare här på bloggen, verkar det ju som om man från nya moderaterna inte bara gläntar på dörren till högerextrema krafter med sin populistiska invandrings- och migrationsretorik!

Det finns ju också en del andra saker som kan vara jobbiga att stå till svars för. Eller vad sägs om ökad arbetslöshet, ökad LÅNGTIDSarbetslöshet,ökade klyftor för att nämna några!

Nej, Fredrik Reinfeldt – det är tunna bortförklaringar och fega argument! Det lyser igenom att moderatledaren känner sig ordentligt pressad och aningen vilse i det politiska vakuum som han står mitt upp i och kippar efter syre!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.