MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

I brist på egen politik!

Posted on

Person under crumpled pile of papers with hand holding a help siJag kan inte annat än le åt alliansregeringens vända-kappan-efter-vinden-politik och nu senast vad gäller skolfrågorna.

Hur många gånger har vi inte hört den moderatledda alliansens företrädare, både lokalt och på riksnivå, hävda att det inte finns något samband mellan ökade resurser och högre kunskapsnivå?

Nu presenterar regeringen, inte helt oväntat ett valår, nya riktade reformer med statsbidrag. Det är också ganska uppenbart att man, återigen, använder Socialdemokratiska förslag och gör dem till sina! Att dessutom göra det samma dag som Stefan Löfven startar sin skolturné (och tillsammans med Magdalena Andersson och Ibrahim Baylan skriver på Aftonbladet Debatt) är väl kanske inte heller helt oväntat!

Mindre klasser, tidigare insatser och fler speciallärare! Någon mer som känner igen det? Detta är något vi presenterade från Socialdemokratiskt håll tidigt förra året och nu har alltså den moderatledda alliansen plagierat det i brist på egen skolpolitik – eller kanske snarare en totalhavererad dito!

I opinionsmätning efter opinionsmätning visar det sig nu att den moderatledda regeringen sjunker allt djupare och snabbare och nu griper man efter halmstrån! Och så här kommer det att se ut framöver! Regeringströttheten är ett faktum så i brist på egna politiska förslag kopierar man motståndarnas, klipper och klistrar och skickar slutligen ut det som sitt eget!

Mitt tips är att det inte bara kommer att synas på riksnivå utan även lokalt! Någon som sätter emot?

/Matz

2 thoughts on “I brist på egen politik!

 • Tomas 11 mars, 2014 at 19:16
  Reply

  Lågoddsare Matz!

  • Matz Keijser 11 mars, 2014 at 19:36
   Reply

   …men fortfarande spelbart 😉

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.