MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Infrastruktursatsningar ger jobb

Posted on

infrastrukturGenom en tydlig politik för jobb och bara genom det – skapar Alliansen förutsättningar för nya satsningar på infrastruktur.

Så skrev moderaterna Anna Wiklund och Per Bill på EP:s debattplats idag. Det förklarar ju varför exempelvis järnvägen är så eftersatt och i stort behov av investeringar och upprustning! Arbetspendlare drabbas ständigt av förseningar och inställda tåg. Företagen kan inte lita på att gods kommer fram i tid.

Med fortsatt moderatstyre kommer vi att få vänta innan det händer något. Om de, trots att de misslyckats med sin så kallade ”arbetslinje”, fortsätter hävda att ”bara genom ordning i den svenska ekonomin och satsningar på fler i arbete skapas resurser till infrastrukturen” kommer det med största sannolikhet bara bli värre!

Vi Socialdemokrater resonerar helt tvärt om! Investeringar i infrastruktur är ett mycket effektivt sätt att sätta fler i arbete. Under själva byggnationen skapas jobb i en rad branscher. När en ny järnväg byggts eller då en väg har fått bättre beläggning och högre säkerhet underlättar det både för arbetspendlare och för industrins godstransporter.

Därför vill vi göra en kraftfull satsning på bland annat att rusta upp och bygga ut järnvägsnätet samt satsa på strategiska infrastrukturprojekt som nya höghastighetsbanor.

Människor i hela landet ska kunna ta sig fram snabbt och kunna lita på att tåget kommer i tid. Våra förslag moderniserar och förbättrar det svenska järnvägssystemet och gör skillnad på kort såväl som på lång sikt.

Även vägarna behöver förbättras i Sverige. Vi ser det som mest angeläget med åtgärder som ökar trafiksäkerheten och underlättar för skogs- och basindustrins godstransporter. Det handlar om att öka andelen mötesseparerad väg och öka bärigheten på de vägar som är viktigast för skogs – och basindustrins godstransporter.

Så ser skillnaden ut – moderaterna väntar fortfarande på att jobben ska komma medan vi Socialdemokrater skapar förutsättningar för fler jobb. Vi väljer att göra infrastruktursatsningar för ett bättre järnvägssystem, bättre vägar och trafiksäkerhet – OCH fler jobb!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.