MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Innehållsrika politiska dagar

Posted on

kalenderDet här är en vecka som präglas av politiskt arbete. Gårdagen tillbringade jag på slottet i Uppsala och Mälarkonferensen, som är ett samarbete mellan länsstyrelsena i Mälardalen. Här diskuterades en för regionen hållbar stadsutveckling samt vattenplaneringsåtgärder. Det delades också ut ett Vattenpris av landshövding Peter Egardt och priset gick i år till Strängnäs kommun.

Idag var det dags för Miljö- och byggnadsnämndens arbetsutskott. Det känns bra att vi återupptagit möjligheten att se några ärenden på plats. Vi åker gemensamt ut på ett antal utvalda ärenden för att kunna bilda oss en uppfattning på ett annat sätt än att enbart läsa sig till det. Det ger också en möjlighet att i vissa fall träffa de sökande och höra deras syn på saken.

Hann också med ett möte med tf förvaltningschef inför resterande veckans uppdrag. Avslutade så dagen med ett möte med miljöchefen för att diskutera en grundvattenfråga. En fullspäckad dag helt enkelt!

Imorgon och på fredag har vi omvärldsanalysdagar där vi från varje nämnd ska redovisa en analys av föregående års verksamhet, ekonomiskt utfall samt framtida utmaningar. Tidigare har det varit förvaltningscheferna som stått för detta, men nu är det en ny ordning som gäller och det är respektive nämnds ordförande som ska stå för presentationerna. Spännande!

Även nästa vecka går i politikens tecken. KSAU på tisdag, Miljö- och byggnadsnämnd på onsdag och på torsdagen är det dags för dialogmöte kring budget. På lördagen den 21 mars är det så dags för årsmöte med Arbetarekommunen.

Blandat, innehållsrikt, intensivt och intressant! Den som säger att politik är tråkigt har fel!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.