MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Jag bara undrar…

Posted on

…vad det är som händer i rikspolitiken egentligen?

  • KD, med ungdomsförbundets ordförande Sara Skyttedal i spetsen, bryter ett avtal mellan sju riksdagspartier. Ungdomsförbundet lyckas köra över moderpartiet i en fråga som kan komma att förändra Sverige för en lång tid framöver. Är det ett tecken på att den nytillträdda partiledaren Ebba Busch Thor inte är varm i kläderna än eller kanske att hon inte är den starka ledaren partiet behöver?
  • M, med ungdomsförbundets ordföranden Rasmus Törnblom i spetsen, vill reformera LAS. Ungdomsförbundet lyckas köra över moderpartiet i en fråga som kan komma att förändra Sverige för en lång tid framöver. Är det ett tecken på att den nytillträdda partiledaren Anna Kinberg Batra inte är varm i kläderna än eller kanske att hon inte är den starka ledaren partiet behöver?
  • SD börjar inse att de inte får något inflytande i riksdagen. Därför väljer de då att riksdagsledamöter uteblir från sina förtroendeuppdrag i riksdaghuset för att gå ut och kampanja! Trots att de uppbär en månadslön på minst 62.400 kronor i månaden väljer de alltså att fullständigt strunta i det! Ponera att samtliga 49 SD-ledamöter väljer att kampanja en månad. Då rör det sig om 3.057.600 kronor av våra skattepengar!
   Det som gör mig mest orolig är känslan av att nationalistiska partier runt om i Europa mobiliserar i en tid då vi ser den största flyktingströmmen sen andra världskriget! Är det någon mer än jag som oroar sig för den utvecklingen?
  • Apropå flyktingsituationen – det bjuds in till samtal både från höger och vänster. Från högerpartierna ställer man ”krav” på att vissa partier inte ska vara med i diskussionerna. Vore det inte bättre att sätta sig ner och helt prestigelöst, utan politisk pajkastning, se vilka bitar man faktiskt är överens om och vilka av dessa som går att genomföra snabbt? Det handlar faktiskt om människor och deras livssituation och inte siffror på ett papper. Exempelvis borde det inte vara svårt att se till att ALLA kommuner SKA ta emot flyktingar och asylsökanden!

Jag bara undrar…

/Matz

3 thoughts on “Jag bara undrar…

 • Tommy Lund 17 oktober, 2015 at 10:29
  Reply

  Hallå Mats!
  För en gångs skull håller jag med dig i det mesta!!!?
  Inte allt såklart, det vore för mycket.
  Bara att hoppas sunt förnuft segrar när det bränner till.

  • Matz Keijser 17 oktober, 2015 at 10:39
   Reply

   Hej Tommy!
   Visst är det bra att man får tycka olika 😉 Jag förväntar mig inte heller att alla ska tycka som jag i allt. Men det är viktigt att man lyssnar och förstår att det finns andra verkligheter än ens egen.

   Ja, det sunda förnuftet verkar tyvärr vara en bristvara idag känns det som. Men jag vill tro att det stora flertalet av makthavarna på riksnivå ändå har det någonstans och att de vågar ta fram det nu när det verkligen behövs! Just när det gäller flyktingfrågan måste man nog lägga partipolitiken åt sidan, vara lösningsfokuserad och ta ett gemensamt ansvar!

   /Matz

 • Tommy Lund 17 oktober, 2015 at 12:16
  Reply

  ???
  Du är en klok gammal man, tror nog dom flesta på riks planet också är det! !

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.