MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

KD-löften som SD:s

Posted on

Så här dagen före valdagen tittar jag lite närmare på KD och kommer att utgå från den helsidesannons som finns med i dagens EP. Anledningen till det är att jag gick in på KD:s lokala hemsida, men hittade bara politik på riksnivå.

Bland annat fanns rubriken ”KD Enköping – för ett tryggare Enköping”, men den tillhörande texten handlade om att man vill använda 2 procent av Sveriges BNP till försvarsbudgeten. När jag ville läsa mer och få förståelse för hur de kopplade det till lokalpolitiken blev jag förflyttad till partiets rikstäckande sida.

Så tillbaka till annonsen. Normalt brukar KD profilera sig gällande familjepolitiken, men i den här valrörelsen verkar det vara helt andra frågor som förs fram.

Återvändare Bo Reinholdsson är partiets förstanamn på listan till fullmäktige och finns också med på bild i annonsen. Att KD stått utanför lokalpolitiken i fyra år blir också tydligt när man tittar på de tre (3) punkter man vill gå till val på.

Mindre barngrupper i förskolan
Jämfört med hur det såg ut på förskolan under förra mandatperioden, när KD satt i den politiska ledningen för kommunen, har barngrupperna minskat rejält. Enköpings kommun har de minsta barngrupperna och den högsta personaltätheten i länet.

…och när vi ändå är inne på politiskt ledarskap så har KD följande punkt på ”listan”:

Ledarskap för Enköping
Till skillnad från Centerpartiet, som vill ha ett ”nytt” ledarskap, vill KD enbart ha ledarskap. Eller det kanske snarare handlare om att de vill ha ledarskapet?

Men som jag skrev när jag tittade på C så presenterades för inte allt för länge sedan SKL:s ranking kommunkompassen, där Enköping under mandatperioden gått från att ha legat i den nedre halvan bland alla kommuner till en topp-10-placering!

Det SKL pekar extra på när det gäller Enköping är just ledarskap, ansvar och delegation. Här menar SKL att vi nått en “remarkabel förbättring“! Så nog verkar det som att det inte är något fel på ledarskapet som finns idag!

Fria resor för pensionärer
Det här skulle kunna vara ett genidrag för att locka till sig röster från just pensionärer. I och med att det inte framgår vilken typ av resor det handlar om är det upp till budskapsmottagaren att göra sin egen tolkning. Rör det sig om stadsbussarna, UL i sin helhet, tåg- eller taxiresor?

…och där tog de ”lokala” frågorna slut!

Jag kan ändå inte låta bli att kommentera de punkter som i samma annons marknadsförs med en bild på riksdagskandidaten Mikael Oscarsson, som också profilerats stenhårt på valaffischer runt om i Enköpings kommun.

Jag har tidigare här på bloggen påpekat att KD alltmer närmar sig SD och deras politik. Det blir också än mer tydligt när man tittar på Oscarssons vallöften. Han vill precis som SD ”sluta kvotera föräldraförsäkrningen”. Jämställdhet är tydligen inget man från KD ser som speciellt viktigt!?

För bara ett par år sedan gick KD-pastorn Tommy Dahlman ut och menade att ”homosexuallitet är en synd”. Andra företrädare för KD har uttalat sig om homosexualitet som en ”sjukdom som kan botas”.

Nu skulle man kunna tro att KD 2018 ändå landat i att HBTQ-frågorna är en del av jämställdhetsarbetet och att behandla alla människor lika, men ett bevis på att det inte är så är exempelvis att Ebba Bush Thor var den enda partiledare som INTE deltog i Pridefestivalen! (Ja, förutom Jimmie Åkesson då – fast han var ju inte välkommen direkt!)

KD står alltså fast vid sin syn på HBTQ-personer. Mikael Oscarsson har tagit över stafettpinnen från Dahlman och andra homofober och har som vallöfte att det inte ska finnas något ”genusflum i skola och förskola”. Det är också precis samma retorik och löfte som SD går till val på.

Detta bekräftar min analys om att KD närmar sig SD mer och mer, vilket i sin tur bekräftades igår när Lars Adaktussons närmaste medarbetare Charlie Weimers inte längre klarade av att stå kvar på det sluttande planet utan tog klivet över till SD och som SD själva menar är ”en av de största värvningarna hittills”. Frågan är vem som står näst på tur?

Imorgon går jag till vallokalen för att lägga min röst på det jag anser är bäst för jämlikhet, jämställdhet, solidaritet och humanitet – det som är bäst för Sverige och Enköping. Min röst är FÖR ett inkluderande och tillgängligt samhälle!

Ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.