MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Kladdigt alliansförslag!

Posted on

Det är inte lätt att hänga med i Anna Kinberg Batras politiska irrfärd. Hon säger en sak och lovar både det ena och det andra för att kort därefter gå emot sig själv och göra precis tvärt om.

2016 var AKB väldigt tydlig med att moderaterna inte kunde tänka sig att lagstifta om låga löner. I en intervju med Sveriges Radio sa hon:

En moderatledd regering kommer inte att lagstifta om sänkta löner. Det är viktigt att ge besked i den här frågan. Moderaterna vill leda en regering som bygger Sverige starkare, som skapar fler vägar in på arbetsmarknaden, men en moderatledd regering kommer inte att sänka löner.

För säkerhets skull la hon också till:

Man ska alltid kunna lita på besked Moderaterna ger, och det här är en viktig fråga i jobbpolitiken.

Frågan är hur mycket man kan lita på Anna Kinberg Batra? Den här gången kan hon inte ens skylla på att hon hade otur när hon tänkte/talade!

Det var uppenbart en mycket stolt moderatledare som tillsammans med sina partiledarkamrater i alliansen när hon häromdagen äntrade podiet vid presskonferensen där hon med samma stolthet helt sonika meddelade att allianspartierna nu kommit överens om att lagstifta om just låga löner och något de kallar ”inträdesjobb”. Jobb som skulle ge en lön på runt 15.000 kronor – FÖRE SKATT!

Hur var det nu hon sa tidigare? Jo, att man ska ”kunna lita på besked moderaterna ger” samtidigt som det var en ”viktig fråga i jobbpolitiken”!

Det enda man verkar kunna lita på när det gäller AKB är att det inte går att lite på det hon säger från en dag till en annan – vilka hon inte kommer att samarbeta med, vad hon inte kommer att lagstifta om. Vilken fråga blir det härnäst som den moderata statsministerkandidaten kommer att göra helt om?

Nu har alltså allianspartierna bestämt sig för att trycka ner sina händer i en syltburk de borde låta vara. Lönebildning är inget politiken ska vara med och kladda i!

Dock kan jag ändå tycka att tanken om arbete i kombination med utbildning är en bra väg att gå för att fler ska komma in på arbetsmarknaden, ,men…

… i det Socialdemokratiska samhällsbygget ska de jobb som nu växer fram vara jobb med riktiga löner, bra villkor och arbetsmiljö. Det är det som har byggt den svenska modellen stark. Svenska löner och villkor ska gälla i Sverige. Den svenska modellen ska utvecklas – inte avvecklas.

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.