MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

”Klumpig” sanning…

Posted on

Så var det då dags igen! Ytterligare en politisk företrädare för SD har uttalat sig rasistiskt och dessutom i direktsänd TV!

Under landsdagarna i Norrköping går Martin Strid från Borlänge upp i talarstolen och menar att muslimer inte är ”människor”. IS-aktivister står enligt Strid längst ifrån att vara människor medan ex-muslimer är något närmare att bli det!

Jag tycker det var bra att Strid gjorde det och att han gjorde det i direktsänd TV. Det visar så tydligt hur SD:s grundvärderingar faktiskt ser ut!

Det bekräftar det Mikael Nilsson, fil. dr. och historiker vid Uppsala universitet, menar att det finns paralleller mellan SD:s partiprogram och nazistisk retorik. Det bekräftar det Göran Dahl, professor emeritus i sociologi vid Lunds universitet, uttalat att fascismen lyser igenom i SD:s politik!

Jag tycker det var bra att det visades i direktsänd TV att ingen ens försökte stoppa Martin Strid och hans uttalande under landsdagarna. Partiet och partitoppen lyssnade och bekräftade med sitt tillåtande att det är den här retoriken partiet de facto står för.

När så media och andra reagerar med: ”Vad fan sa han egentligen?” inser SD att man måste dra noll-tolerans-kortet – IGEN – och utesluta Martin Strid!

Nolltolerans – för vilken gång i ordningen vet jag inte, men det är otaliga gånger när SD:s politik och retorik blir synad i sömmarna partimedlemmar utesluts eller tar time-out.

Det som Martin Strid sade om muslimer och islam är inte alls förenligt med vår politik eller hur vi uttrycker oss” säger SD:s ordförande i medlemsutskottet Magnus Olsson till SVT. Men det är en ren lögn.

Olsson borde egentligen ha sagt att det inte är förenligt med den bild SD vill förmedla för att locka väljare och få stöd för den politik de faktiskt står för – den politik och människosyn Martin Strid tydliggjorde i direktsänd TV!

Strid själv ber nu om ursäkt för det han sagt och säger att han kände sig stressad och därför uttalade sig ”klumpigt”. Alla dessa bortförklaringar! Ständigt dessa återkommande ursäkter som inte betyder ett skit! För imorgon är det någon annan inom SD som uttalar sig ”klumpigt”!

Varför kan de inte bara vara ärliga och säga att: Jo, det är faktiskt det här vi tycker och står för.

Taktiken är för de allra flesta ändå ganska genomskinlig. Kostym och slips ska göra de politiska företrädarna mer ”rumsrena” i kombination med att texten i partiprogrammet och retoriken i de politiska rummen lindas in i bomull för att dölja den faktiska agendan.

Vi ser det både på riksnivå och även lokalt här i Enköping. Det är lätt att gå in och titta på filmerna från fullmäktiges sammanträden och följa en-fråge-partiet SD för att se och höra hur partiets lösningen på alla problem ser ut. Visserligen bomullsinlindat, men människosynen lyser igenom!

Som sagt – det var bra att Martin Strid visade vilken människosyn SD faktiskt har. Det var bra att han gjorde det i direktsänd TV. Mycket tydligare än så kan det inte bli!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.