MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Kultur och fritid ger livskvalitet

Posted on

flicka_gitarr

Publicerad i EP 2014-08-15

Kultur och fritid har under allt för lång tid fått stå tillbaka i vår kommun. Upplevelseförvaltningen har fått skära rejält i sina verksamheter. Det måste bli en ändring!

Vi Socialdemokrater vill därför göra en ordentlig satsning på dessa områden, som är viktiga för att öka livskvaliteten för Enköpings medborgare. Vi vill under den kommande mandatperioden bland annat:

Halvera avgiften till Kulturskolan – fler barn och unga ska ges möjlighet att musicera, dansa och utveckla sina kulturella och estetiska förmågor.

Kulturkollo för de minsta – genom att erbjuda prova-på-verksamhet genom ett kulturkolla ges barn möjlighet att komma närmare kulturen och se nya möjligheter.

Införa ett idrottsbibliotek – här ska man, precis som i ett vanligt bibliotek, kunna låna utrustning till olika idrotts- och fritidsaktiviteter för att få möjligheten att prova på.

Återinföra badvakterna – säkerheten för besökarna i badhuset måste prioriteras.

Konstgräsplan på Fanna IP – behovet av konstgräsplaner ökar både för barn- och ungdomsverksamheterna, men även för att A-lagen i våra föreningar ska kunna hävda sig i respektive serier.

Ny ishall – isidrotterna är trångbodda idag. Med en ny ishall öppnas nya möjligheter för att fler ska kunna träna och tävla på tider som passar alla.

Detta är alltså några av de satsningar vi Socialdemokrater vill göra de kommande åren. Den 14 september har du möjlighet att rösta för ett Enköping där kultur- och fritidslivet utvecklas och där fler ges möjlighet till en god livskvalitet!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.