MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Kyrkovalet och valsabotage

Posted on

Kyrkovalet är avklarat för min del. Jag tog med mig fru och mor till vallokalen – ingen av dem röstade vid förra valet. Alltså två röster till som går till en öppen och demokratisk folkkyrka som står upp för alla människors lika rätt och värde!

Aftonbladet beskriver valdagen som en succé med ringlande köer till vallokalerna. Jag hoppas verkligen att de har rätt!

När jag kom till min vallokal var det tomt och öde. Förutom valarbetarna var det bara vi tre som röstade. På avprickningslistorna kunde jag också utläsa att det varit tunt med folk under dagen. Visserligen var vi där vid 15-tiden och vallokalen var öppen till 20.00, så jag hoppas att det var fler som kom efter oss.

Blir lite fundersam kring det som kallas Borgerligt alternativ, som säger sig vara partipolitiskt obundet. Jag kan i alla fall konstatera att det fanns fler namn med moderata företrädare i kommunpolitiken. Undrar om de släpper sina politiska ideologier när de iklär sig rollen som kyrkopolitiker?

Så var det det här med SD. Pavel Gamov, SD:s partistyrelse och ordförande i Uppsala län, säger till Aftonbladet:

I Uppsala bland annat har folk stulit våra sedlar, vänt på dem eller lagt andra partiets sedlar ovanpå. Liknande har jag hört från partikollegor runtom i landet. Det är en sak att uppmana folk att rösta mot oss. Men när man håller på med valsabotage så är det lagbrott.

Han och SD ska nu polisanmäla den påstådda händelsen.

Jag kan meddela att liknande saker hände under valet 2010. Då var det SD:s valsedlar som ställdes bredvid Socialdemokratiska valsedlar trots att valförrättarna varit tydliga med att skilja dem åt för att likheterna innebar att väljare kunde ta fel. Det sorterades också in SD-valsedlar bland Socialdemokratiska i den vallokal där jag själv delade ut valsedlar vid dörren!

Så ja – jag håller med om att valsabotage ska beivras!

I skrivande stund ser det ut som om Socialdemokraterna ökar medan de borgerliga alternativen (oavsett om de är partipolitiskt obundna eller inte) backar. POSK ökar rejält! Men även SD ser ut att öka.

Det är en liknande trend även i Uppsala stifts valkrets, men här ligger Socialdemokraterna över landet i helhet och SD ligger under detsamma!

Vi inväntar slutresultatet med spänning!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.