MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Lägre avgifter och idrottsbibliotek

Posted on

Det är ju helt underbart när rikspolitiken går hand i hand med vår lokala Socialdemokratiska politik!

Magdalena Andersson levererade idag nästa S-märkta satsning. Den här gången handlar det om att göra idrotts- och friluftsaktiviteter tillgängligt för fler ungdomar – ett ”Handslag med föreningslivet”, värt 300 miljoner kronor.

Vi vill stödja föreningslivet och stärka barns och ungdomars tillgång till idrott och friluftsverksamhet. Vi vill ta ett handslag med föreningslivet – Riksidrottsförbundet och Svenskt Friluftsliv samt kommunerna för att se till att barn och ungdomar får bättre möjligheter och lägre avgifter för att delta i idrott och friluftsverksamhet.

Här i Enköping har vi Socialdemokrater dessutom ett konkret förslag att starta något som vi kallar idrottsbibliotek! Och det är precis som det låter.

Vi vill göra det möjligt både för barn och ungdomar, men självklart också för vuxna, att få låna utrustning för att kunna delta i någon idrottsaktivitet. Det handlar inte om att hyra utan precis som på ett vanligt bibliotek där du kan låna böcker under en begränsad tid ska du kostnadsfritt kunna låna till exempel ett par skridskor eller utrustning för att åka långfärdsskidor.

Vi vill göra det möjligt för den som vill prova på något nytt men inte vill investera i utrustning innan man vet om det känns rätt.

Vi vill göra det möjligt även för familjer med begränsade ekonomiska möjligheter att låta deras barn få prova på att åka skridskor, skateboard eller någon annan idrott.

Detta skulle också gynna föreningslivet. Genom att ge denna möjlighet till fler skapas också en rekryteringsbas för föreningarna och med vårt förslag på riksnivå om lägre avgifter öppnas också möjligheten för fler att kunna delta aktivt!

Problematiken som ofta uppstår i många familjer är när barnen behöver skjutsas till träningar och andra aktiviteter. Där föreslog Magdalena Andersson följande:

Vi skulle gärna se fler aktiviteter i anslutning till fritids direkt efter skoldagens slut, men kan också tänka oss andra sätt att underlätta för barn att vara med i idrotts- och friluftsaktiviteter.

Ja, och varför inte ha en liten idrottsbiblioteksfilial på varje skola!?

Med den teknikutveckling vi har där datorer, mobiltelefoner och surfplattor blir allt vanligare och leder till stillasittande är det än mer viktigt att vi möjliggör för våra barn och ungdomar att vara fysiskt aktiva.

Vi Socialdemokrater är övertygade om att ett handslag med föreningslivet och idrottsbilbliotek kommer att bidra till att underlätta för barn och ungdomar att vara med i idrotts- och friluftsaktiviteter.

Våra barn och unga är framtiden! Socialdemokratin har en politik för framtiden – både på riksplanet och kommunalt!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.