MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Läx-rut – ännu ett misslyckande!

Posted on

Vi Socialdemokrater varnade för konsekvenserna! Skolverket var kritiska redan innan det sjösattes!

Ändå drev den borgerliga regeringen igenom skattesubventionerad läxhjälp – läx-rut!

Nu går Skolverkets generaldirektör Anna Ekström ut i media och menar att detta är ett ”system som är beroende av att föräldrar ser till att deras barn klarar skolan”!

I internationella kunskapsmätningar rasar Sverige. Samma Sverige som var ett föregångsland vad gällde utbildning för inte allt för länge sedan!

Nu ser alltså den borgerliga regeringen till att kunskapsklyftorna ökar och det genom att låta storleken på plånbok styra vilka som har rätt till kunskap! Man använder skattemedel som går till en liten klick elever istället för att göra en ordentlig satsning på skolan för att uppnå en likvärdig kunskapsnivå för alla!

Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén menar att ökningen bland de som köper läxhjälp är ett tydligt tecken på ett misstroende mot den svenska skolan och att skolan är underfinansierad! Och tacka för det när den borgerliga regeringen hellre skattesubventionerar läxhjälp och genomför jobbskatteavdrag för miljardbelopp!

Läx-rut var dömt att bli ett misslyckande! Det var borgarna fullt medvetna om! Men detta ligger helt i linje med den moderatledda regeringens politiska strategi!

Ordet valfrihet låter bra, men gäller inte alla! Plånboken styr vem som har rätt och frihet att välja i dagens blå Sverige!

Moderata företrädare säger sig stå upp för människors lika värde och använder sig av ord som solidaritet och tillsammans! Verkligheten är dock en annan!

Vi Socialdemokrater däremot vill ge alla barn rätt till kunskap! Därför föreslår vi mindre klasser, läxhjälp till alla elever och tidiga insatser! Vi vill se fler speciallärare och specialpedagoger i grundskolan med fokus på de yngre eleverna!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.