MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Lever Reinfeldts (m) som de lär?

Posted on

Reinfeldt ledar upp i DE och VI!Ett av de åtta partierna ska inte få vara med! De för in hatet i svensk politik! Deras idé är att säga de i stället för vi!

De vill dela upp oss som människor och göda misstänkliggörandet! Den dagen de får inflytande kommer de att förändra Sverige!

Mummel och tystnad är inte svaret på främlingsfientlighet – tydlighet är svaret!

Så sa moderatledaren Fredrik Reinfeldt i sitt tal i Almedalen förra veckan. Samme Reinfeldt som, när Mona Sahlin tillträdde som Socialdemokraternas partiledare 2007 och tydligt markerade att hon aldrig skulle komma att samarbeta med SD, konsekvent valde att ”mumlande” otydligt besvara frågan om ett samarbete med riksdagens åttonde parti – SD!

Det var samme Reinfeldt som vägrade uttala sig om migrationsminister Tobias Billströms rasistiska formuleringar och som, när Billström gjort sin pudel, klappade sin knähund medhårs!

Det var samme Reinfeldt som i debatten om arbetslöshetssiffror myntade begreppet ”etniska svenskar mitt i livet” och att om man bara såg till den gruppen var arbetslösheten inte alls så hög. Det var alltså samme moderatledare som då valde att säga ”de istället för vi”!

Det var samme statsminister som, när Husby brann, vägrade möta ”verklighetens folk” och istället skickade integrationsminister Ullenhag och visade därmed att detta inte var ett samhällsproblem i stort utan ett invandrarproblem! Ännu en gång – ”de istället för vi”!

Det var samme Reinfeldt som backade upp det så kallade Svenskkontraktet 2009. Ett kontrakt för den som sökte uppehållstillstånd och som i korta drag var ett förslag från moderaterna som innebar att invandrare frivilligt skulle skriva under kontrakt på att de känner till svenska lagar, regler och värderingar. Om de som skrivit under kontraktet bröt mot detta så riskerade de förlora bidrag.

Här kan man snacka om att ”dela upp oss som människor och göda misstänkliggörandet”!

Det är samme statsminister som monterat ner välfärden, försämrat sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna, sett till att arbetslösheten ökat under sin regeringstid och som sakta men säkert håller på att ”förändra Sverige”!

Det är samme moderatledare som låter sin partisekreterare Kent Persson gång efter annan komma undan med uttalanden som ”Sverigedemokraterna har pekat ut problemen.

Samma partisekreterare skrev dessutom härom dagen en debattartickel tillsammans med moderaternas gruppledare i riksdagen Anna Kinnberg Batra och ifrågasatte om vi Socialdemokrater ”är beredda att stänga ute Sverigedemokraterna från inflytande över regeringsbildning”!

Svaret på den frågan gav vi som parti för länge sedan – snart 125 år sedan! Vi har aldrig ”mumlat” utan varit mycket tydliga med vår ställning!

Mycket av det moderatledaren Fredrik Reinfeldt i sitt tal i Almedalen sa sig vilja motarbeta med ”tydlighet” har han istället med tydlighet, tillsammans med sitt eget parti och sina stödpartier, redan genomfört!

Till skillnad från moderaternas ständiga flirtande med extremhögern är vi Socialdemokrater tydliga med att vi aldrig accepterar en indelning i ”de och vi” utan står starka i vår ideologiska övertygelse om solidaritet, frihet, jämlikhet och människors lika värde!

/Matz

PS. Läs mer om borgarnas hundvisselpolitik här>> DS.

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.