MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Lööfs och Björklunds dagar räknade?

Posted on

Hetaste potatisen i politiken just nu är Stefan Löfvens uttalande om att bryta blockpolitiken. Personligen tycker jag att det är ett ansvarstagande uttalande där Löfven öppnar upp för breda överenskommelser som gagnar Sverige på fler sätt.

Det kanske viktigaste är att inte ge SD den roll som vågmästare, som är deras största önskan. Idag fungerar de allt som oftast som det fjärde stödpartiet för regeringen Reinfeldt, som i omröstningar måste förlita sig på att få med SD för att kunna driva igenom sina förslag!

Att partiledarna för de moderata stödpartierna Annie Lööf (C) och Jan Björklund (Fp) refleksmässigt säger nej till inviten är kanske inte så oväntat. Därmed inte sagt att det efter valet inte kan komma öppningar åt det hållet i alla fall.

Det skulle nämligen förvåna mig mycket om dessa två partiledare skulle sitta kvar på sina poster vid en valförlust för den moderatledda alliansen. Både C och Fp har backat i oppinionsmätningarna och deras politiska agenda har puttats undan av Fredrik Reinfeldt & Co! Ja, förutom Björklunds skolpolitik, men den är det ju inte så mycket att skryta om!

Förtroendet för dessa två är väl kanske just nu inte på topp och ett borgerligt nederlag i valet ökar ju inte oddsen för att den interna hejarklacken blir större direkt! Björklund försöker nu på partiets landsmöte i Västerås att utmåla Socialdemokratin som den lede fi, men han glömmer bort att det runt om i landet redan finns kommunala koalitioner mellan hans eget parti och just Socialdemokraterna!

Tidningen Sydsvenskan har ringt runt till 14 kommuner där Fp styr tillsammans med S. Samtliga representanter för Fp svarade att de ser ett samarbete som positivt. Redan där har vi ett misstroende mot partiledare Björklund!

Representanter för Centern jag personligen pratat med har inga högre tankar om sin partiledare heller. De menar att C har tappat sin roll som folkrörelse- och landsbygdsparti sedan Annie Lööf tillträdde. Stureplanscentern är numera ett vedertaget begrepp inom de egna leden.

Självklart hoppas jag och tror på att Socialdemokraterna ska kunna bilda regering efter valet 2014. Hur den regeringen kommer att se ut återstår att se!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.