MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Lyft blicken, Oscar!

Posted on

arbetslöshetSvar till Oscar Widman (m) EP 17/4

Ja, Oscar – vi är överens! För jag är till och med övertygad om att Enköping kan bli bättre. Men då krävs förändringar! Det krävs förändringar i sättet att styra vår kommun, där verksamheter med kvalitet och medborgarnyttan går före allt annat och är prio ett!

Visst, det byggs som aldrig förr i vår kommun. Det är positivt, men frågan är hur vi ska kunna få människor att flytta hit om det enda vi har att erbjuda är boende och möjligheter att pendla ut från Enköping för att arbeta?

Din partikollega Anna Wiklund brukar hävda att ”det går bra för Enköping”, men fråga din granne vad han/hon tycker. Hur bra ser det ut i Enköpings skolor? Får våra barn den kunskap de har rätt till? Hur många lärare riskerar stå utan jobb i höst? Varför har vi inga badvakter i badhuset? Får våra gamla ett värdigt liv? Vad är livskvalitet för våra medborgare?

Du säger att du ”tror på ett Enköping som ser alla och glömmer ingen”. Ändå skriver du i samma mening om att alla som vill och kan ska ha ett jobb. Redan där har du glömt, eller kanske snarare förträngt, de som vill men inte kan! Och de som både vill och kan, men inte får chansen!

Arbetslösheten i Sverige är högre idag än när moderaterna tillsammans med de tre stödpartierna tog över 2006! Arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen har försämrats avsevärt under de senaste åtta åren! 35.000 personer är inkastade i FAS3! Klasskillnaderna ökar i ett land där en misslyckad arbetslinje fått råda allt för länge!

Oscar – du har redan glömt de som vill men inte kan och de som kan men inte får! Det är dags att lyfta blicken!

Det är helt tydligt att den moderata politiken har kört fast och den nya generationen moderata politiker följer redan uppkörda spår, som är så djupa att de inte går att ta sig ur! Din insändare, Oscar, är en repris på valrörelsen 2006 och 2010. Den saknar visioner, mål och handlingskraft! Det är bara en upprepning av det vi redan hört tidigare och det vi kunnat konstatera inte fungerar!

Därför är det dags för en Socialdemokratisk politik, som vill ta Enköping in i framtiden. En politik som grundar sig på samtalen med medborgare, grannar, arbetskamrater – alla de som befinner sig i verkligheten. En politik med medborgarnyttan i fokus, som ser hur sanningen ser ut i hela vår kommun och hur den ser ut ute i våra verksamheter. Vi tänker inte bara säga att det går bra för Enköping – vi kommer se till att det verkligen gör det!

/Matz

Publicerad i EnköpingsPosten 2014-04-23 samt EnaHåboTidningen 2014-04-25

One thought on “Lyft blicken, Oscar!

  • Matz Keijser's Blogg | Den blå offerkoftan! 5 maj, 2014 at 13:18
    Reply

    […] Denna gång är det MUF-ordförande i Enköping Oscar Widman, kandidat till kommunfullmäktige för moderaterna, som påstår att jag i ett svar till honom gått till personangrepp. (Läs själv här och bilda dig en uppfattning!) […]

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.