MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

(M) blundar för verkligheten

Posted on

SKL_NKI_2013Idag slår sig fyra Enköpingsmoderater för bröstet på debattplats i EnköpingsPosten. Det är kommunstyrelsens ordförande Anna Wiklund, fullmäktiges ordförande Jan Petersson, tekniska nämndens ordförande Bengt-Åke Gelin och ordförande för just Enköpingsmoderaterna Percy Westerlund.

Att moderater älskar mätningar och rankningar – det vet vi sedan tidigare. Men bara så länge det är till deras egen fördel. Skulle det vara tvärt om – ja, då försöker man snabbt som attan dölja verkligheten och sanningen!

Den här gången handlar det om att Sveriges Kommuner och Landsting, SKL,  pekar ut Enköping som en av 54 kommuner som ökat invånarantalet mer än genomsnittet det senaste decenniet. Och visst är det positivt!

Nu vill de fyra moderaterna självklart ta åt sig äran och hävdar att detta beror på att man har ”en välskött och stark ekonomi”. Man pekar också på att Enköping är ett ”anmärkningsvärt undantag” som är en kommun utanför storstadsregionerna som nu alltså utses till en av ”superkommunerna”.

Till de fyra moderaterna skulle jag vilja säga följande:

Det var ju ingen slump att fyra herrar i mitten av 60-talet satte passarspetsen mitt i Enköping och drog en cirkel runt om och i samma ögonblick myntade vår slogan:

Enköping – Sveriges närmaste stad

När vi inom en radie på 12 mil har en tredjedel av Sveriges totala befolkning vore det ju konstigt om inte människor förstår fördelen med att bo här. Folk är inte dumma!

Nej, att den öka inflyttningen skulle bero på att vi har moderatstyre eller att vi skulle ha en ”stark och välskött ekonomi” tror jag är att dra lite för höga växlar och att man har en övertro på sig själv!

Som moderat politiker och företrädare för den borgerliga majoriteten i kommunen skulle jag nog akta mig för att uttrycka mig i dessa termer då vi ser att verksamheterna urholkas hela tiden!

Det räcker inte med att säga att man har en stark ekonomi om man sen inte kan leverera verksamhet som kommer kommunmedborgarna till del. Vill vi behålla våra invånare och fortsätta öka i antal måste vi också kunna möta de krav som ställs från de som vill bo, leva och verka i vår stad!

Om nu statistik, mätningar och rankningar är så viktiga för er moderater skulle jag vilja att ni grottar ner er i den verklighet och sanning som presenterades av samma SKL och av Stockholm Business Alliance i tisdags!

Dessa två mätningar av hur nöjda företag är med den service man får från kommunen är svart på vitt om hur det som moderaterna kallar för ”stark och välskött ekonomi” påverkar vilken service vi har ut mot medborgare och näringsliv!

Även här är Enköpings resultat ”anmärkningsvärda”! Vi ligger nämligen i botten av Sveriges kommuner!

Ska vi uppfattas som en superkommun, inte bara i statistiken utan även av de människor som valt att bo och att etablera sina företag här, måste vi också leverera verksamhet som lever upp till de förväntningar och krav som ställs!

Just nu har vi en moderatledd borgerlig majoritet i Enköping som bevisligen har tröttnat totalt! De är nöjda med siffrorna på pappret och när det kommer statistik som egentligen inte säger någonting. Men de ser inte hur verkligheten ute i verksamheterna ser ut eller hur medborgare och företagare påverkas!

Vi Socialdemokrater har den politiska viljan, tankarna, idéerna och visionerna! Vi vill tillsammans med kommunens alla invånare och näringsidkare se till att Enköping blir en superkommun! Inte bara på ett papper från SKL – utan i verkligheten!

Det är dags för maktskifte i Enköping! Det är dags att byta ut politisk trötthet mot politisk vilja – med medborgarnytta i fokus och för Enköpings bästa!

/Matz

One thought on “(M) blundar för verkligheten

  • Tess 12 september, 2013 at 18:38
    Reply

    Så ska en slipsten dras!

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.