MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Match utan vinnare?

Posted on

Det är väl inte så konstigt egentligen att det finns olika syn på det politiska spel som just nu pågår. Någon har kallat det för en ”derbymatch mellan två hemmalag” och det ligger en hel del i det.

Varje lag har sin taktik, där det ena anfaller på högerkanten och det andra på vänster. Men försvaret är det respektive lag lägger mest krut på för att snabbt stoppa motståndarens offensiva attacker och därmed lika snabbt kunna kontra.

Vi som sitter på läktaren vet som vanligt mycket bättre än både spelare och lagledning hur matchen ska vinnas. Det kastas glåpord på motståndarlaget och jublas när det egna går till anfall.

Men det här är en match som än så länge saknar domare och linjemän. Det finns ingen som viftar med flaggan när det ena laget ställs offside och ingen som blåser i pipan när någon gör något regelvidrigt. Det är lite som när man spelade fotboll i mellanstadiet på rasterna.

Men även här är vi på läktaren snabba med att fatta egna domslut. Några är helt på det klara med att det röda laget borde fått minst tre röda kort. Ja, kanske att till och med hela laget borde diskvalificeras! Supportrar för det röda laget hävdar i sin tur att det blå laget använder sig av otillåtna spelare för att förstärka sin offensiv.

I slutet av första halvlek har nu det röda laget gjort två snabba byten. Det blå laget vill bara spela av tiden och låter bollen gå mellan sina spelare i fyrbackslinjen.

Media hårdbevakar matchen och konstaterar att det röda laget varit under hård press och där lagledningen tvingats till taktiska förändringar, men att det nu verkar som det blå lagets mittfältsspelare tappat tempo och blivit mer defensiva, vilket kan ge en öppning för de röda som därmed inte riskerar fler utvisningar.

Min högst privata analys från läktaren är att den här matchen att det inte kommer att ha någon vinnare. Det kommer förmodligen inte att göras några mål – möjligen självmål åt båda håll. Ett oavgjort resultat kommer inte att förändra tabelläget. Därmed blir båda lagen något av förlorare!

Vi på läktaren, oavsett supporterskara, kommer nog ändå att lämna arenan med övertygelsen om att vårt lag var det bästa och borde ha vunnit.

Det är långt kvar på säsongen och många derbymatcher återstår. Den slutliga tabellställningen avgörs i den sista matchen i mitten på september nästa år, men jag antar att just den här matchen kommer att ha en avgörande betydelse för utgången – på något sätt!

/Matz

One thought on “Match utan vinnare?

  • Rolf Carlsson 28 juli, 2017 at 17:31
    Reply

    Kul ide att koppla till idrotten, och pricksäker analys! Du är som vanligt på hugget, Matz! Rolf C

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.