MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Mätningar och medlemmar

Posted on

oktobermatningDet är svårt att låta bli att kommentera de opinionsmätningar som duggar tätt just nu. Speciellt när det, enligt min och många andras mening, pekar åt rätt håll.

Aftonbladet presenterar idag tillsammans med United Minds siffror som visar att vi fortsätter att öka samtidigt som regeringspartierna backar totalt.

M backar ordentligt, KD ligger kvar under 4% och FP är inte längre största stödparti! Det är bara C som lyft sig en aning, men det hjälper inte det totala stödet!

Även Metro presenterar en mätning i dagens tidning. Trenden är densamma där och här hamnar FP under 5% medan C klättrar över.

Det är lite som att lappa en luftmadrass. När man väl täppt till ett hål läcker det någon annanstans!

Yougov/Metro ställde också frågan vem man tror kommer att vara statsminister efter nästa val. Även här är resultatet väldigt tydligt och talande!

Stefan Löfven får hela 57% medan stidshingsten Reinfeldt får ungefär samma siffror som regeringspartierna tillsammans – 39%!

Nu ska vi som sagt inte dra för höga växlar av alla dessa positiva mätningar, men visst känns det ganska bra med detta stöd! Men men…

Det är 334 dagar kvar till valet och MASSOR med jobb kvar att göra!

Ikväll hade vi besök av vår senaste riksdagsman Ardalan Shekarabi och det är alltid lika inspirerande att lyssna på vad han har att säga. Vi fick en hel del tips och idéer på vad vi kan göra själva, men också hur vi kan få draghjälp från högre instans!

Just nu genomför vi vår höstkampanj med dörrknackning, samtal och medlemsvärvning. Ardalan fick ikväll äran att följa med vår medlemsvärvare nummer ett – Solweig Sundblad. Jodå, två nya medlemmar blev resultatet!

Vill du också bli medlem? Det är enkelt! Det är bara att KLICKA HÄR, fylla i formuläret och klicka på ”Bli medlem”-knappen! Du väljer sen själv hur aktiv du vill vara!

/Matz

 

2 thoughts on “Mätningar och medlemmar

 • Percy Westerlund 16 oktober, 2013 at 21:05
  Reply

  Grattis till de förbättrade opinionssiffrorna Matz! Jag förstår så väl att det känns bra med lite bättre siffror efter att partiet upplevt fritt fall under de två föregående partiledarna. Klokt också av dig att balansera känslosvallet med påminnelsen om att det är långt kvar till valet, mycket kan hända. Inte uteslutet att det blir som förra gången, att glädjetjuten övergår i tårar och tandagnisslan…Men för stunden finns onekligen anledning för s att glädjas, även om dagens siffror ligger knappt under valresultatet 2006 (som betecknades som en bottennotering).

  Det finns dock anledning varna dig för valet av Ardalan Shekarabi som politisk inspirationskälla. Han har tydligen varit i Enköping och eldat partiets kadrar till kamp. Det gjorde han också i mars enligt din blogg. Då var temat den enligt honom ödesdigra apoteksreformen. För att understryka allvaret upplyste han auditoriet om att apoteket i Ljusdal hade lagts ned! Det var onekligen sensationellt och oroväckande med tanke på att Ljusdal har över 10.000 invånare. En kontroll på plats visade dock att uppgiften var ren lögn. Apoteket finns kvar och det finns inga nedläggningsplaner.

  Det verkar onekligen huvudlöst att en etablerad politiker skulle blotta sig på detta sätt. Påminner faktiskt om en del av Juholts fadäser. Han påstod ju att m hade gjort upp i riksdagen med sd om försvarspolitiken, detta trots att sd inte ens fanns i parlamentet då saken avgjordes. Shekarabi har tyvärr även tidigare visat svårigheter att skilja på rätt och fel. Under hans tid som ordförande i SSU i vårt län avslöjades grovt fusk med medlemssiffrorna i syfte att inkassera bidrag som man inte var berättigad till. DN kunde också i december 2004 avslöja att Shekarabi tagit pengar ur en SSU-fond, avsedd för integrationsprojekt, för att finansiera sin egen personvalskampanj.

  För någon vecka sedan kunde man läsa att Shekarabi var en av eleverna i partiets ”statssekreterarskola”, där man utbildade politiska talanger inför ett eventuellt regeringsskifte. Just en snygg påläggskalv…

  Percy Westerlund

  • Matz Keijser 21 oktober, 2013 at 23:25
   Reply

   Nu måste jag tyvärr rätta dig, Percy. Ardalan sa aldrig att apoteket i Ljusdal hade lagts ned. Däremot att det var på väg att stängas tillsammans med flertalet apotek i glesbyggden runt om i Sverige.

   Människor reagerade starkt och det gav resultat. Regeringen medvetandegjordes om problematiken och tvingades ta till ett glesbygdsstöd.

   Så idag lever dessa privatägda apotek i glesbygden tack vare skattemedel. Ingen optimal lösning av Reinfeldt och Borg – den här gången heller!

   Ardalans inblandning i medlemsfusket och SSU-fonden kan jag inte kommentera då jag inte är tillräckligt insatt i dessa påståenden.

   Däremot blir det lite märkligt när du kommer med sådana påpekanden när du själv tillhör ett parti som har regeringsmakten och haft en minister som avlönat sig själv med biståndsmedel och en minister som nu utreds för insideraffärer.

   Apropå påläggskalvar är val kanske er partisekreterare Kent Persson någon som inte bara ifrågasätts av media utan även från de egna leden!

   Juholt, som du ofta återkommer till, hade ju i alla fall vettet att kliva av sitt uppdrag!

   /Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.