MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

matzkeijser.se firar ett år

Posted on

bloggen_ett_årI oktober 2009 startade jag upp min första blogg. Mitt första blogginlägg behandlade om huruvida de ”nya moderaterna” fortfarande var ”nya” efter dryga tre år vid makten! Känns temat igen?

Nu har det snart gått fyra år sedan detta mitt första blogginlägg och ett år på just denna plattform och med egen domän. Då – 2009 – hade jag ett 30-tal läsare per dag och förmodligen tillhörde de den närmaste kretsen av familj, vänner och partikamrater.

I mars 2012 tilldelades jag Anneli Djurklous Stipendium för mitt bloggande, vilket i sig gjorde det möjligt för mig att skaffa min egen domän och hitta rätt webbhotell!

Idag vet jag att både mina politiska motståndare och delar av dagspressen följer bloggen någorlunda kontinuerligt! Det är självklart spännande, men det ställer självklart högre krav på att fylla bloggen med intressant och läsvärt material.

Det senaste året har jag lyckats fånga i det närmaste 24.000 unika läsare och bloggen har gått från 30 läsare per dag till ett snitt på ca 450. Det förpliktigar!

Att bloggen är ett politiskt verktyg står helt klart! Det märker jag i och med de kommentarer jag får, men också i mötet med människor i vardagen som läser mina alster. Självfallet är det inte enbart positiva synpunkter som jag får mig tilldelade, men det har jag inte heller räknat med.

Tanken med att blogga och på det viset föra ut Socialdemokratisk politik är ju att skapa opinion, men självklart också att sätta igång tankar hos läsarna vilket i sin tur leder till debatt! Jag förväntar mig verkligen inte att alla som läser min blogg tänker och tycker som jag – det vore tråkigt!

Som sagt – utan läsare ingen blogg! Därför är jag oerhört tacksam för alla kommentarer, både här på bloggen och i mötet med människor, som jag får. Det är dessa som ger energin att fortsätta och ger upphov till nya och förhoppningsvis intressanta inlägg!

Nu är det mindre än ett år till valet, närmare bestämt 356 dagar, och jag har inte tänkt att frekvensen av blogginlägg ska minska – tvärt om! Jag är övertygad om att bloggar och andra sociala media kommer att få ett än större genomslag under denna valrörelse. Och där vill jag vara en del av det politiska flödet!

/Matz

2 thoughts on “matzkeijser.se firar ett år

 • Fredrik Eriksson 22 september, 2013 at 19:15
  Reply

  Får gratulera….tycker det är kul och intressant att läsa oavsett om jag håller med dig eller inte. Man får en inblick i hur kommunalpolitiken fungerar Saknar dock dina lokala meningsmotståndare som verkar lysa med sin frånvaro på nätet.

  Sedan vill jag passa på att tipsa dig om lite bloggteknik. Ser att du använder taggar och ganska många men kanske inte vet hur och varför du ska använda dessa……här har du lite angående taggar: http://www.lindqvist.com/taggar-strategi-synlighet/

  • Matz Keijser 22 september, 2013 at 19:25
   Reply

   Tack, Fredrik, både för synpunkterna om mitt bloggande och tipset om taggar. Jag har fortfarande en hel del att lära om hur jag ska få ut det mesta möjliga av mitt bloggande, så jag tar tacksamt emot den här typen av konkreta förslag!

   /Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.