MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Mentalt inställd på valseger

Posted on

Så har då supervalåret 2014 dragit igång och det är dags för årets första blogginlägg. Om 2013 var ett händelserikt år förväntar jag mig än mer av detta med valrörelsen som prio ett!

Aftonbladet har rivstartat med partiledarintervjuer och först ut var Stefan Löfven och som vanligt ger han ett mycket lugnt och avslappnat intryck. Jag fastnade för två av hans uttalanden i intervjun, som jag känner att jag kommer att bära med mig under valrörelsen:

1. ”Jag har mentalt bestämt mig för att vi ska vinna valet och då tänker jag jobba utifrån det!

Det är en skön signal till alla oss som ute i arbetarekommunerna måste steppa upp när vi nu går in i valrörelsen på riktigt. I allt vi gör, säger och förmedlar ut till väljarna måste det återspegla denna mentala inställning!

Personligen känner jag mig också mentalt inställd på att vi ska vinna valet på alla tre nivåer – riksdag, landsting och kommun. Det finns liksom inget alternativ!

2. ”Vår huvudmotståndare är moderaterna!

Svårare än så är det faktiskt inte! Så ser det också ut i kommunvalet. Idag är våra två partier mandatmässigt lika stora i kommunen, men kan vi bara visa på de ideologiska och politiska skillnaderna är jag övertygad om att vi åter kan bli största parti!

Helt tydligt har det ju det senaste året visat sig att kommunmedborgare tröttnat på hur vår kommun styrs eller kanske snarare bristen på politiskt ledarskap. Detta måste vi ta till vara på och visa att vår politik svarar upp mot medborgarnas förväntningar!

Som sagt – supervalåret 2014 har precis börjat och så också valrörelsen! Nu kör vi – ända in i kaklet!!!

/Matz

2 thoughts on “Mentalt inställd på valseger

 • Jan Ekman 6 januari, 2014 at 23:22
  Reply

  Och hur ska ni kunna samarbeta med miljöpartiet om ni vinner?

  • Matz Keijser 6 januari, 2014 at 23:36
   Reply

   Inte om, Jan. NÄR vi vinner!

   Hur och med vilka vi kommer att samarbeta med efter valsegern får vi se då. Vi går till val som ett parti med vår politik och det kanske fler också borde göra!

   /Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.