MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Mer pedagogtid per elev!

Posted on

Mindre klasser ger högre resultat!Det känns bra att det nu i princip dagligen visas upp en Socialdemokratisk politik som står för handlingskraft med fokus på jobb och utbildning.

Idag presenterade Magdalena Andersson, Mikael Damberg och Ibrahim Baylan en statsning på skolan som redan 2013 skulle innebära en investering i skolan på 3 miljarder!

Den enskilt största posten i satsningen är att få ner storleken på klasserna i de lägre åldrarna. Ett mycket välkommet förslag enligt min personliga uppfattning! För det är just på lågstadiet eleverna formas och att ge dessa elever bra förutsättningar med lugn och arbetsro i klassrummen i kombination med mer tid med sin klasslärare kommer att ge goda resultat även på sikt!

Pedagogerna kommer alltså att få mer tid med varje enskild elev, möjlighet att ge varje barn det den behöver och utifrån sina förutsättningar. Med andra ord – en bra och stabil grund att stå på.

För att detta ska kunna bli möjligt krävs också en rejäl satsning på lärarkåren i form av kompetensutveckling. Därför är just detta den andra stora posten i den Socialdemokratiska satsningen på skolan. Även det pedagogiska ledarskapet ligger parallellt med detta!

Det här är alltså investeringar i skolan som finns med i det Socialdemokratiska budgetförslaget. Investeringar för högre resultat i skolan!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.