MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Miljö- och bygg i praktiken

Posted on

avlopp_enskiltIdag hade jag förmånen att få följa med miljöavdelningen ut på lite inspektioner. Vi inledde med att titta till ett enskilt avlopp i Sneby och avslutade dagen på Örsundsbroskolan i samband med förvaltningens projekt kring skolors inomhusmiljö.

Imorgon förmiddag har jag ytterligare ett besök i Örsundsbro och då handlar det om en inspektion på en restaurang.

Det känns viktigt att få vara med i verksamheten och se hur det går till på riktigt. Därför känns det oerhört bra att jag har gått ner i tid på mitt ordinarie arbete och kan vika tid åt verksamhetsbesök när det inte är möten inbokade.

Ett annat spännande projekt är e-tjänster som ska underlätta för enskilda och företag som har byggprojekt på gång. Imorgon eftermiddag kommer jag att få vara med och se en introduktion till Mitt Bygge – en e-tjänst där man ska kunna följa sitt ärende och få direktkoppling när det hanteras av våra tjänstemän.

Det här är ett viktigt steg i vårt arbete att tillgodose kundernas krav och önskemål. Vi har genom åren fått ta emot en del kritik och sjunkit i mätningar gällande nöjd-kund-index. Därför känns det mycket bra att vi nu tar ett stort kliv framåt!

Nästa steg, enligt mitt sätt att se det, är att se över möjligheterna att kunna öppna upp för så kallat bygglov över disk eller bygglov direkt. Det handlar om att kunna ge ett snabbt besked i enklare ärenden under förutsättning att det finns kompletta handlingar.

Som sagt – att få vara med i verksamheten, få inblick i det praktiska arbetet och få vara en del i utvecklingen känns oerhört inspirerande och spännande!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.