MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Moderatledd politik drabbar barn och ungdomar!

Posted on

Publicerad i EP 2013-04-06

Det går bra för Enköping!

Så sa finanskommunalrådet Anna Wiklund (m) för exakt tio dagar sedan. Kommunen gjorde ett plus på 46 miljoner kronor för 2012 varav dryga 31 miljoner var en återbetalning av premier från AFA  Försäkring plus ökade skatteintäkter tack vare Socialdemokrater, V, MP och Fp. Det går bra för Enköping!

Igår kunde vi läsa i EnköpingsPosten om att Upplevelsenämnden måste spara 3 miljoner kronor! Det har gått tre månader på 2013 och nämnden, under Mona Örjes (c) ordförandeskap, har redan ett underskott! Samtidigt har förvaltningschefen sagt upp sig! Det går bra för Enköping!

Bland annat föreslår den moderatledda alliansen att man ska minska på istiden för både konståkning och ishockey. Både ESK:s a-lag och HC Linjans kommer även fortsättningsvis att ha ett oförändrat behov av istid. De som kommer att drabbas är barn och ungdomar. Det går bra för Enköping!

Andra förslag är att ta bort konsumentvägledningen, stänga simhallen tidigare, minska antalet badvakter eller ge dem andra arbetsuppgifter – som att köra ismaskinen i BAHCO-hallen där man ska minska istiderna, öppna senare på säsongen och stänga tidigare. Det går bra för Enköping!

Kulturskolan ska, som brukligt är, dra sitt strå till stacken. Det pratas om att minska med två tjänster! Har man då tagit med i beräkningen att Kulturskolan kommer att tappa i runda slängar 140 elevplatser, vilket i sin tur medför minskade intäkter som motsvarar ytterligare en halvtid – ett moment 22! Här har den moderatledda majoriteten verkligen tänkt till ordentligt. Det går bra för Enköping!

Jag skulle vilja se och höra Anna Wiklund stå inför de anställde ute i Upplevelseförvaltningens verksamheter samt inför alla barn och ungdomar som nu drabbas av den moderaledda majoritetens bristfälliga politik och förklara vad hon menar med att ”det går bra för Enköping”!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.