MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Nöjda moderater slickar sår

Posted on

De är möjligen på väg mot 2014, men det slickas sår på moderatstämman i Norrköping som präglas av nöjdhet!

Det var nästan gripande att se åhörarna ge en stående ovation till partisekreterare Kent Persson efter hans ”tillrättalagda” tal till stämman. Samma Kent Persson som de senaste veckorna fått utstå kraftig kritik från de egna leden på grund av sin egen inkompetens.

Partiledaren och stridshingsten Fredrik Reinfeldt såg också mycket nöjd ut efter Perssons tal, men kanske framför allt av att talet ”togs emot” på ett så positivt sätt. Det är helt klart att detta tal gynnar Perssons fortsatta arbete som partisekreterare åtminstone fram till valet. Lite lugn och ro i de egna leden kan ju inte skada!

Inte helt oväntat innehöll talet en tillbakablick på hur den moderata politiken sett ut de senaste sju åren. Partibeteckningen till trots, nya moderaterna, lyste nytänkande och visioner med sin frånvaro! Kent Perssons tal verifierar det som så många påpekat den senaste tiden – moderaterna verkar nöjda!

Det är inte heller speciellt nytt att moderaterna allt oftare använder Socialdemokratisk retorik i ett försök att framställa sig som ”Sveriges arbetarparti” – även det en ”stöld” från Socialdemokratin. Stämmans underrubrik ”Alla behövs” påminner inte bara lite om Socialdemokraternas ”Alla ska med” som användes i valrörelsen 2006! (Det valet förlorade vi så kanske är detta ett gott omen 😉

Även i Perssons tal fanns tydliga ”influenser” från vedertagna Socialdemokratiska deviser. Bland annat använde han sig av en förenkling av det som ändå måste ses som ett etablerat Socialdemokratiskt begrepp: av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov.

Som sagt – Kent Persson tal till stämman var av kategorin slicka såren, där innehållet var tillrättalagt för att blidka kritiker i de egna leden och för att få lite arbetsro inför den stundande valrörelsen.

Moderaterna och dess stödpartier efterfrågar ett rödgrönt regeringsalternativ samtidigt som de själva inte vet hur många partier från den nuvarande alliansen som kommer att finnas kvar efter valet!

Vi efterlyser ny och framåtriktad politik från de ”nya” moderaterna! Den politik som fått råda fram till idag har inte gett de resultat man utlovade varken 2006 eller 2010! Men moderaterna verkar nöjda!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.