MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Ny vecka – nya utmaningar!

Posted on

handlingarFörra veckan hade vi första mötet med Miljö- och byggnadsnämnden och det kändes skönt att äntligen vara igång med det politiska arbetet igen och självklart spännande att få sitta som ordförande!

Den här veckan är fylld av möten och jag tar steget över till ”deltidspolitiker” på allvar. Det innebär att jag tagit tjänstledigt med 40% från mitt arbete för att kunna lägga den tiden på mina politiska uppdrag.

Veckans schema innehåller kommunstyrelsen under morgondagen, miljö- och byggnadsnämndens arbetsutskott på onsdag och på torsdag är det dags för möte med Regionförbundet i Uppsala.

När jag började förra mandatperioden i miljö- och byggnadsnämnden åkte alltid arbetsutskottet ut för att titta på olika objekt som fanns med på dagordningen. Ett alldeles utmärkt sätt att få bättre förståelse för de olika ärendena, vilket också gav en bättre grund för beslut. Detta resande rann tyvärr ut i sanden och under 2013-2014 blev det bara enstaka gånger.

Nu ska det bli ändring på den punkten. På onsdag kommer vi att åka runt i vår vackra kommun (och jag hoppas att vädret och vägunderlaget tillåter det). Det blir bland annat Svinnegarn, Hummelsta, Örsundsbro, Ytter-Gånsta och Torsvi!

Regionförbundet på torsdag är en helt ny politisk arena för mig. Nu är det här mötet av mer konstituerande karaktär, men det ska ändå bli intressant och spännande.

Nej då, det interna partipolitiska arbetet har inte stannat av. På onsdag kväll är det dags för årets första möte med arbetarekommunens styrelse.

Med andra ord – en spännande och innehållsrik vecka har precis tagit sin början och jag ser fram emot resten av den! Kanske får jag anledning att återkomma här på bloggen med något intressant!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.