MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Nyckeln till Sveriges framgång!

Posted on

1 maj får Enköping besök av Sveriges finansminister Magdalena Andersson. Jag hoppas verkligen att hon kommer att förklara och beskriva att vi idag har ett finansiellt läge där svensk ekonomi växer snabbast bland de rikaste länderna i världen.

Jag hoppas att hon visar på att Sverige är ett fantastiskt exempel på hur man lyckats kombinera en ekonomisk tillväxt med minskad arbetslöshet, ett stort flyktingmottagande och en fungerande välfärdsmodell.

Jag skulle också vilja att Magdalena Andersson visar på hur vi Socialdemokrater även fortsättningsvis kommer att arbeta för och hitta lösningar på att få in invandrare på arbetsmarknaden samt hur vi också minskar ojämlikheten i inkomstskillnader. Hur vi minskar klyftorna mellan stad och land, mellan rik och fattig, mellan den som bott i Sverige i hela sitt liv och den som kommit hit nyligen.

Jag förväntar mig att hon den 1 maj presenterar förutsättningarna, med en stark svensk ekonomi och ett överskott i de offentliga finanserna, för reformer som rör exempelvis pensionärerna, välfärden, polisen och försvaret. Reformer som kommer att göra Sverige än bättre!

OECD:s generalsekreterare Angel Gurría har beskrivit den Socialdemokratiska politiken enligt följande:

Tillväxt och produktivitet kombineras i Sverige med ett socialt välfärdsbygge som sätter inkludering högt. Kombinationen av dessa två faktorer är en nyckel till Sveriges framgång.

Jag vill att Magdalena Andersson den 1 maj i Enköping beskriver hur det är just denna framgång som gjort att den nu allt mer splittrade alliansen famlar i blindo utan egna reformförslag och med en total avsaknad av egen politik.

Argument som ”farligt för Sverige” och ”ökat utanförskap”, som vi hörde moderatledaren sin vana trogen tala om på partiets Sverigemöte i Karlstad, är rena lögner och skrämselpropaganda. En retorik som återspeglar populism och desperation där man säger sig vilja ta ansvar för Sverige, men saknar ledarskapet, förmågan och politiken!

Vi Socialdemokrater måste bli bättre på att visa på hur vår politik verkligen gör skillnad för människor och flyttar fram positionerna för Sverige som ett framgångsland. Vi måste bli bättre på att visa på hur vi, till skillnad från oppositionen, bygger vidare på den svenska modellen och tar ansvar – men framför allt att det verkligen ger resultat!

Det vill jag att Magdalena Andersson ska göra i Enköping den 1 maj!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.