MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Nytt forum för planfrågor

Posted on

Idag var det dags för premiär för ett nytt politiskt uppdrag. Jag sitter tillsammans med Helena Proos för Socialdemokraterna i något som går under namnet PLEX – PLan-, mark- och EXploateringsutskottet!

Planfrågorna flyttades ju för några år sedan, av någon outgrundlig anledning, bort från Miljö- och byggnadsnämnden. Under en period har KSAU hanterat dessa frågor av någon, om möjligt, ännu mer oförklarlig anledning!

Nu har man som sagt flyttat dessa frågor ännu en gång, men den här gången alltså till ett utskott enbart för dessa frågor, vilket i och för sig känns rätt bra. Men jag kan inte låta bli att tycka att hela hanteringen av var dessa frågor ska lyftas är ett tydligt bevis på politisk klåfingrighet!

Det är många med mig som har svårt att förstå varför man skulle flytta på frågorna från början – oavsett partitillhörighet. Man vill ju inte gärna säga ”Vad var det vi sa!”, men det är lite svårt att låta bli!

Nåja, nu är i alla fall Miljö- och byggnadsnämnden hyfsat bra representerad i det nya utskottet. Förutom undertecknad finns också Nils-Bertil Carlson (fp) och Margareta Rinman (m) med.

Hur som helst har jag verkligen sett fram emot detta uppdrag. Det kommer att ge en helt ny dimension vad gäller helhetssynen på samhällsplanering och samhällsutveckling!

Dagens möte lovade dessutom gott inför framtiden med bra dragningar från tjänstemännen, högt till tak i diskussionerna och bra stämning. Dessutom utlovades en del utbildningsinsatser som kommer att komma väl till pass!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.