MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Okunskap eller medveten lögn?

Posted on

I dagens EP skriver tekniska nämndens vice ordförande Mats Flodin (m) tillsammans med centerpartiets ledamot i samma nämnd Elisabeth Norman en insändare där de ondgör sig över beslutet kring den nya simhallen. Det i sig är väl kanske inte helt oväntat.

Det som kanske ändå är lite förvånande är hur nämndens vice ordförande Flodin hävdar att vi från den politiska ledningen i kommunen genom det beslut som nu är fattat skulle vilja ”uppfylla kortsiktiga löften till sina väljare”. Frågan är hur länge Mats Flodin tycker att våra kommunmedborgare ska behöva vänta eller hur länge han tycker att vi ska våga använda befintlig simhall.

När jag kom in i dåvarande kulturnämnden 2002 fick vi en dragning om hur illa ställt det var med simhallen och att behovet av en ny simhall var akut. Det är 15 år sedan och nu menar Flodin och Norman att det ”borde handla om långsiktighet”!

Jag är övertygad om att kommuninvånarna är trötta på utredningar och hellre vill se att det nu verkligen händer någonting. Det är hög tid att sätta spaden i backen!

Det är också något oroande att tekniska nämndens vice ordförande sprider så uppenbara felaktigheter. Om det handlar om ren okunskap eller att svartmåla den politiska ledningen har jag svårt att avgöra. Kanske är det en kombination?

I insändaren menar Flodin och Norman att ”På grund av en planeringsmiss i detaljplanearbetet har nu läget försämrats ytterligare”. Tekniska nämndens vice ordförande får gärna förklara vad denna planeringsmiss skulle vara!

Faktum är att det för den fastighet som simhallen nu ska placeras på togs det fram en Stadsplan för skol- och idrottsområde inom stadsdelen Korsängen i Enköping:

27 november 1967!!!

I och med att stadsplanen från 1967 redan har pekat ut området där fastigheten ligger för just skol- och idrottsområde har det inte funnits något behov av att ta fram någon ny detaljplan, vilket också bidrar till att vi kan påbörja bygget av simhallen snabbare än om det behovet funnits.

Jag kan köpa att oppositionen inte accepterar beslut som fattats av fullmäktige när det går emot deras egen ståndpunkt, men att gå ut i media och sprida rena lögner i syfte att ställa sina politiska motståndare i dålig dager är lägre än lågt! Man borde kunna förvänta sig mer av en vice ordförande i tekniska nämnden!

Som sagt – det är hög tid att sätta spaden i backen!

/Matz

3 thoughts on “Okunskap eller medveten lögn?

 • Carina Forsberg 11 april, 2017 at 08:18
  Reply

  Håller med dig Matz. Beslutet att bygga kom redan då jag satt i dåvarande Fritidsnämnden, men. Dåvarande majoritet tog än en gång ett beslut om utredning. Alltså än mer risk att bassängen föll ihop. Nu blev det tack och lov inte så. Oavsett antalet utredningar och om beslut så…. för tusan. Börja bygga simhallen!!!

 • Hans Olsson 11 april, 2017 at 12:02
  Reply

  Med en vice ordförande som Mats Flodin är möjligheten till samarbete något begränsad. Han gör allt för att inte förstå och säger att han blir förvirrad av all information han får vid Tekniska nämndens möten. Han har dessutom svårt att ta till sig att det är (s) och NE som utgör dagens majoritet.

 • Håkan Karlsson 11 april, 2017 at 14:11
  Reply

  Bra att det äntligen går framåt, tekniska nämndens majoritet med Hans och Ingvar har gjort och gör ett mycket bra jobb

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.